Jó helyre megy a pénz

3 órája

Becsületkasszás tökvásár a Tökmagbirtokon

Nagylelkű adományokat adtak a szülők a tökökért cserébe, mert tudták, jó helyre megy a pénz a becsületkasszás tökvásáron.

Arany T. János

Becsületkasszás tökvásárt rendeztek szerda délután a mórahalmi Nyár utcában, a Szent László Katolikus Általános Iskola Tökmagbirtokra keresztelt tankertjében. A kert hátsó részében hosszú tömött sorokban sorakoznak a felállított tökök. Ott volt Pálföldi Anett igazgató is, aki azt mondta, jelentős az érdeklődés, ami részben a szülők kíváncsiságának is köszönhető. Sokan szerették volna megnézni az iskola tankertjét. Ha pedig már ott voltak, vásároltak is.

tök, mórahalom, tökmag birtok
Sütőtökért ment az első osztályos Levi és anyukája a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola tankertjébe. Becsületkasszás vásár volt. Fotó: Török János

Mint az igazgatónőtől megtudtuk, nagylelkű adományokat adtak a tökökért cserébe. A pénz jó helyre megy, visszaforgatják a Tökmagbirtok fejlesztésébe. Amikor ott voltunk, az első osztályos Makra Levente válogatott tököt édesanyjával. Levi azt mondta, a sült tököt szereti a legjobban, az az egyik kedvence.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában