Férfi vízilabda OB I.

3 órája

A Metalcom Szentes győzelemmel felérő vereséget szenvedett

Egyik csongrád-csanádi csapat sem volt esélyes. A jó szereplés viszont nem maradt el a férfi vízilabda OB I. 2. fordulójában. A Metalcom Szentes a Vasas otthonában, a Szegedi VE pedig a Szolnokon játszott kiélezett négy negyedet. Szombaton pedig máris jön a folytatás.

Becsei Dávid

Nehéz a centerek élete a medencében. Bozó Péter (balról) a Vasas ellen is sokat harcolt a labdáért.

Fotó: Vidovics Ferenc

Nem lehetett panasz a kezdésre, Olyannyira jól kezdett a Metalcom Szentes a legutóbbi bajnokság ezüstérmesének, a Vasasnak az otthonában, hogy az angyalföldiek a második negyed derekán, 5–4-nél vezettek először. Természetesen a két aktuális szerb olimpiai bajnokkal (Szava Randelovics, Nikola Dedovics) felálló hazaiak ezt követően kialakítottak egy stabil, két-háromgólos különbséget, de a Kurca-partiak nem zuhantak össze, jól tartották magukat. A vége 13–11-es Vasas-győzelem, az utolsó negyedet 3–2-re a szentesiek nyerték, a másodikat (5–3) és a harmadikat (3–2) az angyalföldiek, míg az első 3–3-as döntetlennel ért véget.

Metalcom Szentes, Szegedi VE, vízilabda
A kék sapkás Metalcom Szentes megszorongatta a bajnoki döntős Vasast.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, mert a Vasas lényegesen jobb csapat nálunk. Ez a kétgólos vereség viszont számunkra felér egy győzelemmel, ami miatt mosolyognunk kell. Azt szerettem volna, hogy dolgozzanak meg a hazaiak a sikerért, és lépésről lépésre jöjjön az ki, hogy jobbak nálunk. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a játékosaimnak ehhez – nyilatkozta a találkozót követően Kis Gábor, a Metalcom Szentes vezetőedzője.

A Metalcom Szentes Pécsre utazik

Szombaton a harmadik forduló mérkőzéseivel folytatódnak a férfi vízilabda OB I. küzdelmei. A Metalcom Szentes 19 órától Pécset játszik fontos rangadót, míg a Szeged szerdai szolnoki veresége után 17 órától a nyáron alaposan megerősödött BVSC vendége lesz.

A BVSC 19–12-es sikerrel nyitott a bajnokságban az Eger ellen hazai környezetben, míg a Pécs már három meccset lejátszott az OB I.-ben. A tavalyi bajnoki döntő két résztvevőjétől egyaránt nagy különbséggel kikapott, a Vasastól otthon 17–8-ra, a Ferencvárostól 25–9-re, míg Egerben 10–8-as vereséget szenvedtek.

Vasas–Metalcom Szentes 13–11 (3–3, 5–3, 3–2, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 2. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kun, Bereczki.
Vasas: Lévai – Lakatos 1, Dedovics 3, Randelovics 1, Durdics 3, Bátori, Gábor L. 1. Csere: Batizi 1, Sélley Rauscher 1, Dala 1, Mijic, Gaszt 1, Tasi. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.
Szentes: Kovács B. – Asanin, Tóth Gy. 2, Szatmári 2, Bozó 2, Kürti-Szabó M. 1, Hajdú 2. Csere: Pászti (kapus), Papp P., Makán R., Vékony, Csorba 2, Takács. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 6/10, ill. 3/7.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/4.
Kiállítva cserével: Durdics.
Kipontozódott: Csorba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában