Az Ágota közösség díjazta a jó tanulókat – videóval, galériával

Idén is ünnepségeken köszöntik és ismerik el azokat a gyermekvédelmi gondoskodásban, nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő fiatalokat, akik az előző tanévben kiemelkedő szorgalommal tanultak. Az Ágota közösség eseménysorozata ebben az évben is Szegeden kezdődött, melyre 108 diák kapott meghívót.

Imre Péter

Az Ágota közösség negyedik éve motiválja a Kiválósági- és Hősötös-díjakkal az általános és középiskolás gyermekeit kiemelkedő tanulmányi eredmények elérésére. A tanulmányi díjak népszerűsége töretlen, idén 764 sikeres pályázat érkezett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató feladatvállalási területének 13 vármegyéjéből. A Kiválósági-díjra 396-an, a Hősötös-díjra 368-an pályáztak eredményesen, és meg kell említeni, hogy a Kiválósági-díjasok közül 25-nek kitűnő lett bizonyítványa.

Ágota közösség
Az Ágota közösséghez tartozó Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tóth Evelin Viktória gyermekorvos szeretne lenni. Fotó: Karnok Csaba

Az Ágota közösség ünnepe

A hétfői ünnepségre az Ágota közösség teljes területről a 25 kitűnő bizonyítvánnyal pályázó diák és 83 Csongrád-Csanád vármegyei Kiválósági- és Hősötös-díjas kapott meghívást a szegedi Csongor téri központba. Az elismeréseket, okleveleket és a kitűnőknek az ajándék tabletet területi vezetők adták át az eredményeikkel, szorgalmukkal sorstársaiknak is példát mutató gyerekeknek.

Előtte Szabóné Szívós Ildikó általános igazgató-helyettes, a Kiválósági-díj ötletgazdája köszönetet mondott a fiúknak és lányoknak, és a velük foglalkozó nevelőszülőknek. Arra is emlékeztetett, az első alkalommal még csupán 80 pályázó akadt, azóta ez szinte megtízszereződött.

Csordultig van a lelkem, ahogy végignézek a termen 

– fogalmazott.

Példát mutatni, motiválni

– Már 2008 óta vagyunk nevelőszülők, jelenleg öt gyerekkel foglalkozunk, és közülük hárman díjazottak, Nikolász, Márk és Attila a Hősötös-kategóriában – mondta el a bordányi Turner Sándorné, aki azt is közölte: közülük ketten programozók, egy pedig mentőorvos szeretne lenni. – Igyekszünk motiválni őket, egyengetni az útjukat, hogy sikeresek legyenek és megvalósíthassák álmaikat – tette hozzá.

Az elmúlt tanévben, hatodikban is kitűnő voltam. Számomra nagyon fontos a tanulás, hogy fejlődjek, egyre többet tudjak, mert gyermekorvos szeretnék lenni. Már sok minden akartam lenni, de végül Isten ebbe az irányba terelt, és mindent megteszek azért, hogy ez megvalósuljon 

– árulta el a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből érkezett 12 éves Tóth Evelin Viktória.

Remek hangulat

Az ünnepség hangulatát színesítette a szolgáltató gondoskodásában nevelkedő tehetségek műsora, akik verses és hangszeres előadással köszöntötték sorstársaikat. Akadt, aki kétszer szerepelt, produkciójával és díjazottként is.

Kik pályázhattak?

A Kiválósági-díjra azok a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekek pályázhattak, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal zártak a 2023/24-es tanévben. A Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok jelentkezhettek, akik az előző tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben szereztek legalább 100 darab 5-öst, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában