Jótékonysági Rotary kerékpártúra

1 órája

Kétmillió gyűlt össze Sárának

Kétmillió forintot gyűjtöttek össze egy beteg zákányszéki kislánynak a hétvégi Rotary Hajtás résztvevői.

Arany T. János

A Rotary Club Mórahalom Egyesület a hagyományok és a Rotaryra jellemző elvek mentén szervezte az idei Rotary Hajtás elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrát, amit a hétvégén rendeztek. A sportolás, mozgás örömén túl az empátia, a tenni akarás, a segítségnyújtás is motiválta a szervezőket és a résztvevőket. Az idei esemény kiemelt támogatottja a zákányszéki Verba Sára volt. A kislány izomzata, törzse, erőnléte egy veleszületett rendellenesség miatt átlag alatti. Betegsége miatt tartása ülő- és állóhelyzetben nem stabil. Rengeteget küzd azért, hogy járókerettel egyre nagyobb távolságokat legyen képes megtenni, vagy speciális tricikliével közlekedjen.

rotary, kerékpár, jótékonyság, emberek
Napsütésben indult, esőben folytatódott a hétvégi jótékonysági Rotary Hajtás Mórahalmon és környékén. Fotó: Börcsök Zoltán

A túra szombat délelőtt még napsütésben indult, hogy aztán több pecsételő pontra már hol szakadó esőben, hol csepergő csapadékban érkezzenek a résztvevők. A szervező Mórahalmi Rotary Club a túra végén ünnepélyes keretek között adta át Sárának és szüleinek a 2 millió forintról szóló adománylevelet. Bálint József, a klub elnöke azt mondta, ez az adomány Sára mozgásszervi rehabilitációjának támogatására szolgál. – A Mórahalmi Rotary Club elkötelezett a közösség szolgálata iránt, és büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk ehhez a nemes ügyhöz – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában