Szegedi hírek

2024.09.01. 21:30

Ezek voltak a vasárnapi legfontosabb események a vármegyében

Delmagyar.hu

Azahriah tette fel a pontot az i-re a SZIN-en

Azahriah koncertje volt a leglátogatottabb az idei SZIN-en: a 22 éves fiatalember rajongói nem fértek el a nagyszínpad előtti területen. A 75 perces buli kisgyermekektől a felnőttekig rendkívül széleskörű közönséget vonzott.

Több mint ezren futottak Szegeden

Ismét megrendezték Szegeden a jótékonysági Continental Futófesztivált, amelyen több mint ezer ember állt rajthoz. A szervezők egyszerre három távot kínáltak a sportos vendégeknek, gondolva a legkisebbektől kezdve a hobbifutókon át a vérbeli sportemberekig. A cég a bevételből a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt és a Reménysugár Alapítványt támogatja.

Tűzhöz vonultak a vármegyei egységek

A nádas, valamint a száraz fű égett egy egyhektáros területen Hódmezővásárhely és Mártély között, a csatorna partján. A Dél-Alföld meteorológia Facebook-oldala drónfelvételeken mutatta meg, hogy mekkora volt a pusztítás.

Szintén délelőtt négy-ötszáz méteren, negyven méteres sávban égett a száraz fű, az avar, a bozótos Algyő külterületén, a 47-es főút mellett.

Három autó karambolozott Mórahalom és Ásotthalom között

Három gépkocsi ütközött össze az 55-ös főút 17-es kilométerszelvényénél, Mórahalom térségében. Később kiderült, hogy a baleset résztvevői között embercsempészek is lehetnek.

Kutyabemutató és íjászat is volt a Térvári Búcsún

Idén is megrendezték a búcsút a Tiszaszigethez tartozó Térváron vasárnap. A körülbelül száz lakosú településrész kápolnájánál idén is volt agárfuttatás és magyar kutyafajták bemutatója, és természetesen az ebéd sem maradhatott el.

Vármegyei I. osztály: egy hibátlan és két nyeretlen csapat maradt a 3. forduló után

Deszken is győzni tudott a Szeged-Csanád GA II., megszerezte első győzelmét a Kiskundorozsma. Ez történt a vármegyei I. osztály 3. fordulójában.

Átalakult kezdőcsapattal is legyőzte a Csepelt az SZVSE

Bár szinte a teljes kezdőcsapata megváltozott a szerdai bajnokihoz képest, nem forgott veszélyben a szegedi győzelem. Az SZVSE a Csepel ellen ugyan élt át rázós pillanatokat, de akár nagyobb arányban is nyerhetett volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában