Helyi közélet

2024.09.01. 06:00

Előadások a kríziskommunikációról Makón és Vásárhelyen

Tábori Szilvia

Illusztráció/Pixabay

A WHO kezdeményezésére minden év szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja. Habár a statisztikák évről évre javulnak, Magyarország még mindig a harmadik legsúlyosabban érintett ország az Európai Unióban az öngyilkosságból eredő halálozás tekintetében.

A világnap kapcsán a makói és vásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda szakemberei szeretnék felhívni a figyelmet az öngyilkosság megelőzésének fontosságára: várják Makón és Hódmezővásárhelyen tartandó interaktív előadásaikra azokat, akik szeretnének többet megtudni a hatékony kommunikációról a krízishelyzetben lévőkkel. Az alkalom célja, hogy a résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek arról, hogy vészhelyzetben miként tudják hatékonyan támogatni érzelmileg a környezetükben élőket. A jelek felismerése, a megfelelő kommunikáció, valamint a szakemberhez irányítás emberi életet menthet.

 3 órás foglalkozás elméleti előadásból és gyakorlati részből áll, amelyeket pszichológus vezet.  Jelentkezni lehet az EVP, illetve a Makói Egészségfejlesztési Iroda facebook-oldalán elérhető űrlap kitöltésével lehet. A foglalkozások időpontja: szeptember 10., kedd 15 és 18 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában