Helyi közélet

2024.08.26. 08:30

Újabb önkormányzati lakás felújítása kezdődött meg

Arany T. János

A mórahalmi Remény utca 3. szám alatti, jelenleg is lakott épület energetikai felújítása indult el a napokban. A ház lábazati, homlokzati és tetőszigetelést kap, teljes nyílászáró, redőny és szúnyogháló cserére kerül sor egy TOP Plusz-os, 100 százalékos támogatású pályázat segítségével. Korszerűsítik a fűtést, valamint napelem kerül az épületre. A munkálatok végeztével a régi családi házból egy energiatakarékos, alacsony rezsijű, de magas komfortérzetű otthon válik majd.

Korszerűsítik a fűtést.

A város több pontján újulnak meg a későbbiekben önkormányzati lakások, többek között a Röszkei úton, a Szél utcában, vagy a Millenniumi sétányon. Például az Arató utca 18. szám alatti, jelenleg lakatlan ingatlan is, amely teljes renováláson megy keresztül az elkövetkezendő időszakban. Itt a további rekonstrukciót a mórahalmi önkormányzat önerőből finanszírozza. Mórahalom egyik kiemelt célja, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést ösztönözze, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez. Ehhez kapcsolódva jelentkezett a szolgálati lakások energetikai korszerűsítésének igénye, amely biztosítja az alacsony rezsidíjakat, ezzel is javítva a lakosság életminőségét.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában