Kertészkednek és nyelvet tanulnak a mórahalmi gyerekek

2024.08.01. 15:00

Angoltábor a Tökmagbirtokon – Galéria

Arany T. János

Angoltábor Mórahalmon. A bőröndben rejlő nyaraláshoz szükséges kiegészítők nevét már mindenki tudja angolul. Fotó: Török János

Egyhetes, kertészkedéssel egybekötött angol tábort tartottak a Mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola Tökmagbirtokra keresztelt iskolakertjében. A csütörtöki téma a strand volt. A diófa árnyékában éppen végzett a csapat a strandolós színezővel, így gyorsan előkerült az előző napok kelléke egy ruhákkal és nyaraláshoz szükséges eszközökkel tele bőrönd. Szalmakalap, napszemüveg, naptej, úszógumi is volt a ruhák mellett. Ezeket mindenki ügyesen sorolta angolul.

tábor
Angoltábor kertészkedéssel. Bálint Áron azt mutatja, hogyan kötötték le a napraforgót. Fotó: Török János

A nyelvi tudásanyag elsajátítás mellett – amelyben Csányi Judit segített a gyerekeknek – minden nap a kertben is tevékenykedtek. A szeptembertől negyedik osztályos Bálint Áron sorolta, hogy miket csináltak. Például bezsákozták a napraforgót, hogy ne egyék meg a madarak és maradjon belőle télire is, és természetesen sokat locsoltak. Minden nap ettek is kert terméseiből.

Enginé Ábrahám Katalin tanító, a kert vezetője elmondta, az egyik nap fénypontja a rovarászás volt, egy okostelefonos alkalmazás segítségével pillangókat azonosítottak, a komposztban pedig mindenki nagy örömére gilisztákat találtak.

A iskola csaknem egymillió forintot nyert a tavalyi E.ON Föld bajnokai fenntarthatósági pályázaton. Az intézménynek 2019 óta van iskolakertje, ami egész évben várja a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában