Helyi közélet

2024.08.27. 18:13

Nem büntetni megy a NAV és a rendőrség a SZIN-re - Galéria

A kormányhivatal, a NAV, a rendőrség, tűzoltóság és a katonaság is jelen lesz a SZIN-en. A civil faluban számos információval és szolgáltatással várják a fiatalokat a bulimentes időszakokban.

Timár Kriszta

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, illetve állami és rendvédelmi szervek idén is kitelepülnek a Coca-Cola SZIN Civil Falujába, hogy a bulimentes időszakokban különböző szolgáltatásokkal és információkkal segítsék a fiatalokat. Hogy mely szervezetek mivel készülnek, arról sajtótájékoztatón számoltak be kedden délután. 

Állami és rendvédelmi szervek is kitelepülnek a SZIN Civil falujába.
Állami és rendvédelmi szervek is kitelepülnek a SZIN Civil falujába. Fotó: Gémes Sándor

Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja elmondta, a kormányhivatal standjánál igénybe lehet venni fogyasztóvédelmi tanácsadást, lesz környezetvédelmi totó, kint lesznek az áldozatsegítők, de mérnek például véralkoholszintet is. – Mindezek mellett a kormányablakbusz is várja 14 és 19 óra között azokat a fesztiválozókat, akik hivatalos iratokat szeretnének készíttetni vagy regisztrálnának az ősszel induló digitális állampolgárságra, amely számos ügyintézési könnyebbséget jelent majd. Újdonságként pedig az Ágota futást is a fiatalok figyelmébe ajánljuk, amelyet 2025. április 26-án rendezünk meg. Aki a kihelyezett futópadunkon fut, azt egyrészt Ágotás repohárral ajándékozzuk meg, másrészt előregisztrálhat az eseményre, amelyhez ajándékba adunk egy edzéstervet – sorolta a főispán.

Makó András, a NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója elmondta, a NAV civil és hivatásos állományának tagjai is kint lesznek a SZIN-en, ahol nem a szigorú, „hatósági arcukat”mutatják majd a fesztiválozóknak. Náluk a pénzügyőrök beszélnek arról, milyen tiltólistás termékek vannak, mit nem lehet behozni az országba, illetve hamis árukkal is ismerkedhetnek a fiatalok.

Drót László dandártábornok, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka elmondta, a SZIN-en is felhívják a figyelmet a tartalékosok toborzására. Ezt a szolgálatot tanulmányok és munka mellett is lehet végezni és akár ösztöndíj is járhat érte. Az ismertető mellett azonban lesznek aktivitások is: ki lehet próbálni a Gripen-szimulátort, a lézeres lövészetet és a VR-szemüveget is. 

Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a SZIN-en felállított tűzmegelőzési sátrat mutatta be, ahol arra tanítják majd a fiatalokat, hogyan lehet a veszélyhelyzeteket elkerülni, vagy ha azok már kialakultak, abban helytállni. Harkai István rendőr ezredes, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese pedig arról tájékoztatott, hogy a rendőrség a fesztivál veszélyforrásaira igyekszik majd felhívni a figyelmet a helyszínen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában