Számos terv vár megvalósításra a településen

2024.08.27. 07:00

Jól szerepelt Öttömös a pályázatokon

Arany T. János

Jól szerepelt Öttömös a TOP pluszos pályázatokon, számos terv vár megvalósításra a településen. Ezekről beszélt Dobó István polgármester. Fotó: Török János

Az elmúlt forrásszerzési időszakban Öttömös jól szerepelt. A TOP pluszos forrásokból, ami az önkormányzatok fő forrásszerzési lehetősége, onnan, ha jól tudom, Csongrád-Csanád vármegyében lakosságszám arányosan nekünk sikerült a legtöbb támogatást megszereznünk. Ezek viszonylag nagy projektek, és ezeknek most a tervezése, közbeszerzése zajlik – kezdte terveinek ismertetését Dobó István, Öttömös polgármestere. 

Jól szerepelt Öttömös a TOP pluszos pályázatokon, számos terv vár megvalósításra a településen. Ezekről beszélt Dobó István polgármester.
Jól szerepelt Öttömös a TOP pluszos pályázatokon, számos terv vár megvalósításra a településen. Ezekről beszélt Dobó István polgármester. Fotó: Török János

Ezek között található a településközpont felújítása, amibe beletartozik a parkosítás, a bolt előtti terület csapadékvíz-elvezetésének a rendezése. Benne van egy kis edzőterem kialakítása az ifjúsági házban, meg az is, hogy a hivatal melletti épületet átalakítják civil centrummá, és a Fő utca két oldalán egy-egy járdaszakasz felújítása. 

Van a kerékpárút, van ez a településközpont, van egy konyhafejlesztési projektünk korábbról, aminek már a közbeszerzése zajlik, egy külterületi útfejlesztési pályázatunk, amiből 3 kilométernyi utat tudunk majd leaszfaltozni. Van egy turisztikai pályázatunk, ami alapvetően arra az adottságunkra próbál építeni, hogy az Országos Kéktúra útvonal Öttömös külterületén halad át. Egy másik, arról leágazó zarándokútvonal pedig az Erzsébet zarándokút, és annak az egyik állomása pedig az erdei pihenő. Itt szeretnénk fejlesztéseket megvalósítani – magyarázta a polgármester. 

Van egy kisebb LEADER-es projektünk, amiből székeket, rendezvénysátrat vásároltunk és a hangtechnikát fejlesztjük. A ravatalozó felújítása folyamatban van, ezt egy Magyar Falu programból tudjuk megvalósítani. A Tisztítsuk meg az országot! pályázat felhívásán sikerült 10 millió forintot nyernünk arra, hogy egy hulladéklerakót fel tudjunk számolni. Van még egy közös konzorciumi pályázatunk Öttömös vezetésével, Pusztamérges és Zákányszékkel közösen, amiből szűrőprogramok, időseknek szánt programok, képzések fognak megvalósulni, ha pozitív támogatói döntést sikerül szereznünk – tette hozzá Dobó István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában