Helyi közélet

2024.08.07. 20:00

Nem tudni, mihez kezd Hódmezővásárhely a kóbor macskákkal

Tábori Szilvia

Rengeteg a kóbor állat, a nem várt szaporulat és kevés az örökbefogadó. Illusztráció/Shutterstock

A főtéri és környéki, bérházas lakóövezetben etetett gazdátlan macskák helyzetére figyelt fel nemrégiben a vásárhelyi önkormányzat, miután közmunkások az egyik Kossuth téri bokorban egy elhullott állatot találtak. Akkor tűnt fel, hogy a közterületeken többnyire bokrok alatt elhelyezett tálakban etetik, itatják a kóbor jószágokat. 

Lapunk értesülése szerint valóban egész kolóniát etetnek civilek rendszeresen a város említett részein, de szervezetten. Ez elmondásuk szerint azt jelenti, hogy minden nap ellenőrzik és összeszedik az ételmaradékot. Erre mindig kifejezetten ügyelnek. Ráadásul korábban már, néhány vadabb egyed kivételével, saját kezdeményezésre ivartalaníttatták a kóbor macskákat, hogy elejét vegyék további nem várt szaporulatoknak. Úgy tudjuk, az önkormányzat felhívására a közmunkások az utóbbi időben minden nap újra összeszedték az összes kihelyezett edényt, még a vizes tálakat is. Ám civilek kérésére utóbbitól eltekintenek. 

Az önkormányzat megkeresésünkre cikkünk megjelenéséig nem reagált. Arra voltunk kíváncsiak, a továbbiakban mit kívánnak tenni. Azt megtudtuk viszont, hogy a helyi ebrendészeti telep működtetésére vonatkozó közbeszerzési kiírás néhány napon belül elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában