A létszámleépítést megint a hatékonyság növelésével indokolták

2024.08.03. 14:00

Létszámleépítés Vásárhelyen – Négy dolgozót tesznek lapátra a Tornyaiban

Újabb kirúgásokról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés a legutóbbi, rendkívüli ülésén. Miután a polgármesteri hivatalból 8 főt már lapátra tettek, most a Tornyai intézményt is elérte a létszámleépítés, 4 munkatársat küldenek el. Mindeközben az önkormányzat jogi ügyintézőt, adócsoport vezetőt, számviteli-pénzügyi munkatársat, szociális ügyintézőt keres, a művelődési ház pedig recepcióst és közművelődési szakembert.

Kovács Erika

Nem álltak meg a polgármesteri hivatalnál, a Tornyaiban is létszámleépítés lesz.

Szeptembertől csökken a Tornyai János Múzeum Könyvtár és Művelődési Központ dolgozóinak száma, a létszámleépítés 4 főt érint. Erről július 30-án, rendkívüli közgyűlésen döntött a képviselők Márki-Zay Pétert támogató csoportja.

63 dolgozó helyett 59

– Az önkormányzat folyamatosan vizsgálja a működése hatékonyságát, amit saját magán kezdett. Legutóbbi a közgyűlés a hivatal létszámát csökkentette 8 fővel, hogy ezáltal növelje a hatékonyságot. Most az átvilágítás a Tornyai János intézmény esetében is megtörtént és az a megállapítás született, hogy az eddigi 63 fő helyett 59-ben határozzák meg az engedélyezett dolgozói létszámot, ami 4 fő leépítését teszi szükségessé – mondta a közgyűlésen Petrovics György aljegyző. A létszámleépítés szeptember 1-jén kezdődik.

Legutóbb a covid alatt 10 fős létszámleépítés történt a Tornyaiban

Legutóbb 2020 tavaszán, a covid világjárvány idején 62-ről 52-re csökkentették a mamutintézmény létszámát, ami később visszaduzzadt 63-ra.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott, a hatékonyság és a költségekkel való gazdálkodás érdekében tartják indokoltnak a létszámleépítést. A polgármester rosszindulatú pletykának nevezte azt, hogy azért küldenek el embereket, mert a város fizetésképtelen. Azt mondta, tartósan hatékonyan szeretnék működtetni a várost. Sok olyan lakossági igény van Vásárhelyen, amit „csak akkor tudunk kielégíteni, ha a működési költségeket a leggondosabban korlátozzuk”, fogalmazott a polgármester.

Közben megszaporodtak az álláshirdetések

A közgyűlés Márki-Zay Pétert támogató képviselői megszavazták a létszámleépítést, a jelenlévő két Fidesz-KDNP támogatott képviselő pedig nemmel szavazott. Bár a polgármesteri hivatalban 8 fővel, most a Tornyaiban 4 fővel csökkentették az engedélyezett létszámot, ennek ellenére mindkét területen új embereket is keresnek, az önkormányzat jogi ügyintézőt, adócsoport vezetőt, számviteli-pénzügyi munkatársat, szociális ügyintézőt keres, a művelődési ház pedig recepcióst és közművelődési szakembert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában