Hamarosan útra is kelhetnek a néhány hete még törött szárnyú, törött lábú eszterágok

2024.08.21. 21:31

Fehér gólya búcsú: 16 gyógyult nagy madár térhetett vissza a természetbe Szentesen

A hosszú hétvégén 16 fehér gólya került vissza a természetbe. Valamennyit a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány engedte a gyógyulás után szabadon. A fehér gólya csapat kicsit megilletődött, aztán szépen elsétáltak. Még tanulni kell a szabadságot, de menni fog.

Kovács Erika

Több madár szárny- vagy lábtörés miatt töltötte a nyár egy részét a szentesi madárkórházban, ahol a nagy utazásra is felkészítették őket. A fehér gólya csapat meggyógyult. Jó néhány nagy madár kapta vissza az egészségét az elmúlt években Szentesen.

A fehér gólyák kicsit elgémberedtek a madárkórháztól a szabadon engedés helyszínéig tartó úton, kicsit furcsállták is a helyzetet, de a szabadság az szabadság. Fotó forrása: Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány
A fehér gólyák kicsit elgémberedtek a madárkórháztól a szabadon engedés helyszínéig tartó úton, kicsit furcsállták is a helyzetet, de a szabadság az szabadság. Fotó forrása: Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány 

A fehér gólya csapat akár együtt kelhet útra

– A mai napon mind szabadok, az önkéntesek az útra felkészítették és az utazáshoz előkészítették őket, ügyelve arra is, a helyszín, ahol vissza térnek a természetbe, minden téren adott legyen, mind a víz- és a táplálékszerzés terén. A természet csendje honol e tájon, a gyilkos vezetékektől messze, nincs zavaró tényező. Igyekeztünk a szállítást is gyorsan megoldani, igaz volt, aki kicsit elgémberedett – írták a szervezet hivatalos közösségi oldalán.

Így kerek a történet

Szerencsére minden rendben ment. 

– Békében és nyugalomban, szinte kisétáltak a természet lágy ölére. Így kerek a történet, hiszen repülni tudnak, már bizonyítottak a Vadmentőnél. Szabadok és boldogok, ha repülni szeretnének, útra kelnek, de maguktól tehetik mindezt – közölték.

Idén összesen 44 fokozottan védett fehér gólya térhetett vissza a természetbe egészségesen a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány jóvoltából – áll a beszámolóban. 

Aki tud, segítsen 

A Vadmentőnél 17 fehér gólya a gondozásukban marad, ők jövőre indulhatnak vissza a természetbe. 

Aki teheti, támogassa a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványt, a fehér gólyák ellátását, gyógyulását. Az alapítvány számlaszáma: 11735043-23537536 HU 33 1173 5043 2353 7536 0000 0000


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában