Helyi közélet

2024.08.27. 21:30

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 27.

Delmagyar.hu

Csuklós BYD-buszt tesztelnek Szegeden

A júliusi zalaegerszegi tesztüzem után nyár végén Szegedre érkezett a BYD első, Magyarországon gyártott csuklós kivitelű elektromos autóbusza. Mától szeptember 8-áig tesztelik nálunk a BYD járművét. 

Minden a helyén, kezdődhet a SZIN

Az ország második legnagyobb fesztiválszínpadával, hivatalos itallal és celeb házigazdákkal várja a SZIN a bulizni vágyókat a Partfürdőre. A leglelkesebbek már kedden délután beköltöztek, a buli szerdán indul be.

Tűzoltóautó balesete: kísérteties hasonlóság két eset között

2007. július 30-án, hétfőn délután ötkor a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében egy megkülönböztető jelzést használó tűzoltókocsi összeütközött egy Nissan típusú személyautóval. Múlt vasárnap ugyanitt ugyanilyen baleset történt. A hasonlóság kísérteties. 

Az egész színházi szakma Szegedre figyel pénteken

Király Levente nevét viselő díj alapításával indult az évad a Szegedi Nemzeti Színházban. Pénteken a Kisszínház ad otthont az Országos Színházi Évadnyitónak, amelyek gálaestjén Hankó Balázs miniszter adja át a Kaszás Attila-díjat.

Elkezdték próbálni a My Fair Lady-t

Kedden kezdődött Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My Fair Lady című musicaljének próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban. A musical az 1956-os Broadway-bemutató után gyorsan meghódította a világot, az 1964-es legendássá vált filmet Audrey Hepburn és Rex Harrison főszereplésével Osca-díjesővel méltatták. 

A kínai gyár az év végére felépül Makón

A makói ipari parkban épülő kínai csomagológyár készültségi szintje most 70 százalékos; a munka az év végére befejeződik, a termelés jövő év elején indul. Az üzemben nyitáskor 150 fő fog dolgozni. Nagy részük makói és környékbeli lesz – kínai csak az a 30 fős, később csökkenő létszámú csapat, amelyik a betanítást végzi.

Pásztorok és lovasok büszkeségei Perényi János magángyűjteményében 

A Boldog Gizella-díjjal kitüntetett Perényi János néprajzi magángyűjteményéből válogató különleges tárlat nyílt a vásárhelyi Tornyai múzeumban. A relikviák és korabeli fényképek a pásztorkodás és a lótartás világát elevenítik fel.

Kötelező nyári gyakorlatot pótolnak

Két lány az iskola tanulmányi parkjában söprögetett, négy fiú kézikocsival pakolt tankönyveket, fénymásolóba és nyomtatóba való papírokat az ásltotthalmi erdészeti iskolában kedd délelőtt.  Ezek a diákok a vakáció utolsó napjait már az iskolában töltik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában