Első lett a Varga Pékség a Szent István napi Kenyérversenyen

2024.08.02. 20:00

Juhtúróval töltött croissant-nal nyertek

Arany T. János

Fotó: Török János

Megismételték a két évvel ezelőtti sikert, első díjat nyert a Magyar Pékszövetség által 13. alkalommal kiírt szakmai versenyen sós sétáló sütemény kategóriában a Szent István napi Kenyérversenyen a Varga Pékség. 2022-ben édes kategóriában a tönkölyös szilvalekváros papucs győzött. Tanács András vezető pék álmodta meg az idei a díjnyertes terméket, ami egy modern péksütemény – croissant – hagyományos töltelékkel. 

croissant
Első díjat ért a Varga Pékség pásztor reggelije a pékszövetség versenyén. Mindenki odatette magát, sokéves elkötelezett munka áll a sikerek mögött. Fotó: Török János

A croissant-unk olyan, hogy  a franciák levernék előtte a díszlépést. A tésztát fűszerpaprikával színezte András, a krémes töltelékbe pedig került lilahagyma, fokhagyma és házi sonka. Magyaros ízek egy francia péksüteményben. Együtt a kettő hozta meg a sikert 

– foglalta össze a Varga Ferenc, a pékség ügyvezetője. Hozzátette, ez csapatmunka volt, mindenki odatette magát, sokéves elkötelezett munka áll a sikerek mögött.

Fotó: Török János

Idén érkezett a legtöbb termék a Magyar Pékszövetség által 13. alkalommal kiírt szakmai versenyre: közel 100 pékárut neveztek a magyar tulajdonú sütőipari vállalkozások a három versenykategóriába. A sós sétáló sütemény kiírásra 12 cég küldte el 27 termékét. A benevezett péktermékeket erre a versenyre fejlesztették a pályázók, így azok kereskedelmi forgalomban csak a versenyt követően fognak megjelenni. 

Az ásotthalmi kézműves pékség a kiírástól kezdve közel két hónapon át tökéletesítette a pásztor reggelire keresztelt pékárut. A Varga Pékség díjnyertes juhtúróval töltött croissant-ját a nemzeti ünnep, augusztus 20 után lehet árulni, szeptember elsejével kerül majd a boltokba. 

croissant
Fotó: Török János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában