Gőzerővel zajlik a munka Bordányban

2024.07.30. 10:38

Teljesen megújul az étterem és a szálláshely

Arany T. János

Igazán látványos szakaszába érkezett a felújítás, hatalmas munkálatok zajlanak a bordányi Vadgesztenye étteremben. A falu főutcájáról nézve nem is tűnik fel, csak a teherautók mozgásából, de hátul és az udvaron nagy erőkkel folyik a munka. A felújításról már többször írtunk lapunkban. 

Folyamatosan dolgoznak a bordányi Vadgesztenye étterem felújításán. Fotó: Török János
Folyamatosan dolgoznak a bordányi Vadgesztenye étterem felújításán. Fotó: Török János

Mint megírtuk, 236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzati, Vadgesztenye étterem felújítására. 2022 decemberében az önkormányzat egy kiemelt projektje támogatást kapott az Európai Uniótól és a kormánytól. A vendéglő mint sok másik, az ÁFÉSZÉ volt. Az önkormányzat vette meg lepusztult állapotban. Az étteremben a hagyományos menüs étkeztetés mellett lehetőség van a’la carte étkezésre is. A tanévben itt készítik az ebédet az általános iskola menzájára és a szociális étkeztetést is innen oldják meg.

Az épület bővítését követően új konyhát alakítanak, majd ki új konyhatechnológiai eszközök érkeznek, kiszolgáló-helyiségeket alakítanak ki. A bővítésnek köszönhetően az épületben található Bordány Hostel hatalmas tetőterasszal bővül. A bordányi Vadgesztenye étterem tetőterében található szálláshelyet közel húsz éve alakították ki Európai Uniós forrásból. A több mint négyszáz négyzetméteres padlástérben hét, saját fürdőszobával ellátott szobát alakítottak ki. A 4 és 5 ágyas szobákban egyszerre összesen 32 vendéget tudnak elszállásolni. A fejlesztéseknek ezzel még nincs vége, az étterem és szálláshely udvara is teljesen megújul. 

Az udvaron hangulatos leülős teraszt alakítanak ki és egy rendezvénysátrat is felállítanak majd. A felújítással a tervek szerint az év végére elkészül a kivitelező. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában