Helyi közélet

2024.07.18. 14:15

Mórahalom támogatást nyert hulladékfelszámolásra

Arany T. János

Fotó: morahalom.hu

Ötven millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Mórahalom számára az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a "Tisztítsuk meg az országot" hulladékfelszámolási pályázatban. 

Az elnyert összeg egy részét Mórahalom a pályázatban megjelölt, összesen 16 önkormányzati tulajdonú külterületi ingatlanon hulladék gyűjtésére, kezelésére és ártalmatlanításra kívánja felhasználni. 

A város közel van a szerbiai határhoz, azon települések közé tartozik, amelynek külterületi részein keresztül a migránsok nagy számban közlekednek. Jelenlétükkel megnövekedtek az illegális hulladékkal borított területek. A mórahalmi önkormányzat azt közölte, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy mind a bel-, mind a külterület tiszta, rendezett településképet mutasson.

A mezőőr, a polgárőrség és a rendészet is rendszeresen ellenőrzi a város területét és haladéktalanul jelzik, ha illegális hulladéklerakásra figyelnek fel. A migráció okozta hulladékok azonban folyamatosan újratermelődik, ezért a megelőzés érdekében védelmi rendszer kiépítése is szükséges. Ezért a támogatás fennmaradó részéből 17 kamera beszerzését, kiépítését és beüzemelését tervezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában