Szegedi hírek

2024.07.18. 16:48

Bajba jutott kislányt mentettek a Laposon – Galéria

Rosszul lett egy kislány a szegedi Laposon csütörtökön délután a vízben, de szerencsére egy társa szakszerűen kimentette a folyóból, és nem esett semmi baja. Pánikra azonban semmi ok sem volt, csak a vízimentést gyakorolták a táborozó gyerekek.

Suki Zoltán

Fotó: Török János

Arra oktatjuk a gyereket a táborunkban, hogy mire kell figyelniük, ha vízbe mennek, és arra hívjuk fel a figyelmüket, hogy időben vegyék észre a veszélyt 

– mondta lapunknak a Szegedi Vízimentő- és Tűzoltó Szakszolgálat táborvezetője.

Lapos
Sikeres volt a mentés, ami valójában bemutató volt. Fotó: Török János
Fotó: ianostorok.com

Molnár János és a gyerekek a szegedi Laposon tartottak vízimentési bemutatót csütörtökön délután. Ez abból állt, hogy az egyik táborozó kislány eljátszotta, hogy bajba került a vízben, mire az egyik társa azonnal utánament, és szakszerűen kimentette.

Nem lett baj

A csütörtöki rendezvényt a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács szervezte meg. A vízimentési gyakorlaton kívül a résztvevőknek a Védd magad! útlevéllel hat állomást kellett felkeresni a strand területén, és aki mindegyik civil helyszínen megfordult, ajándékcsomagot kapott.

Az Újszegedi Polgárőr Egyesület biciklidokija átvizsgálta a kerékpárokat és fel is írta, mit lenne célszerű javítani a kétkerekű műszaki állapotán annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek az ebből adódó balesetek.

A Marosmenti Polgárőr Egyesület tagjai a nemrég kapott hajójukkal érkeztek a helyszínre és a vízrendészeti feladatokról beszéltek a gyerekeknek.

A balesetmegelőzés a fő szempont

A Magyar Vöröskereszt vármegyei munkatársai a nyári balesetek megelőzésére, a sérülések helyes ellátására, az újraélesztés mozdulataira és a bőr nap elleni, fokozott védelmére figyelmeztették az érdeklődőket. De kint voltak a Laposon a Szegedi Önkéntes Tűzoltó és Mentőegyesület tagjai is, akik elsősorban a nyári tűzesetek megelőzéséről beszéltek.
A vármegyei Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködő Alternatíva Egyesület pedig olyan ifjúsági programokat, önkéntes feladatokat, táborokat és képzéseket népszerűsített, amelyek egyszerre jelenthetik a fiatalok számára a hasznos, értelmes és biztonságos időtöltést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában