Szegedi hírek

2023.11.13. 11:19

Egy kiálló aknafedél miatt kellett kórházba szállítani

A Cserzy Mihály utcán egy kiálló aknafedélben botlott el október végén Kiss Zoltánné. Az esés következtében elveszítette az eszméletét, mentővel szállították a sürgőőségi osztályra. Kártérítést kért a szegedi önkormányzattól, de választ sem kapott.

Koós Kata

A feje, a válla és a karja sérült Kiss Zoltánnénak. Fotó: Koós Kata

Egy ismerősével sétált hazafelé október 21-én, sötétedés után Kiss Zoltánné Zsóka a Cserzy Mihály utcán. Lapunknak elmondta, a Pozsonyi Ignác és a Vasas Szent Péter utca közötti szakaszon nem volt megfelelő a közvilágítás, aminek következtében egy kiálló aknafedélben megbotlott, elesett, és elveszítette az eszméletét. Ismerőse kihívta a mentőket, ők szállították a Sürgősségi Betegellátó Osztályra.

Koponya CT-t, mellkasröntgent és egyéb vizsgálatokat is végeztek. Az orvos megállapította, hogy nyolc napon túl gyógyuló, komoly sérüléseket szenvedtem. A fejem, a vállam és a mellkasom sérült. Szerencsére légzési nehézségeim nincsenek, vérrög sem képződött, de a sérült vállamra a válltáskát sem tudom feltenni és tartani. A mai napig segítségre szorulok az öltözködésben, a tisztálkodásban és a fésülködésben is 

– mondta el  nyugdíjas Kiss Zoltánné, aki 15 éven át dolgozott Szegeden óvónőként. 

A baleset után levélben fordult a szegedi önkormányzathoz, kártérítést kért a Közterület-felügyeleti Osztálytól, de választ nem kapott. Személyesen is próbálta felkeresni az illetékeseket, de nem járt sikerrel. 

– A felírt gyógyszerek, kenőcsök drágák, de már a pénz se nagyon érdekel, csak ne haljon ott meg senki. Életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba, nem szeretném, hogy ez mással is megtörténjen

 – mondta. 

Fotóriporter kollégámmal sötétedéskor megtekintettük az említett utcaszakaszt. Az úttest túloldalán álló, utcai lámpák fénye valóban több árnyékot vet, mint amennyi fényt ad a Cserzy Mihály utca páratlan oldalán. A járda nagy mértékű egyenetlenségét nem csak a környező fák gyökerei okozták, de még az egykori Alföldi Bútorgyár előtt húzódott korlát maradványai is jól kivehetők a betonban. A korlátot több évtizede bontották el. 

Lapunk érdeklődőtt a szegedi önkormányzatnál, hogy mi az álláspontjuk Kiss Zoltánné kártérítési igényével kapcsolatban, valamint, hogy tervezik-e a közeljövőben a közvilágítás felülvizsgálatát és az említett járdaszakasz egyenetlenségeinek megszüntetését. Az önkormányzat a következő választ küldte: „a biztosítási ügyintézés határidőn belül folyamatban van”. A hepehupás, sötétedés után a járókelők számára balesetveszélyes járdaszakasz felújítására és a közvilágítás felülvizsgálatára vonatkozó kérdésünkre nem kaptunk választ.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában