Makó

2023.10.25. 13:45

Lukács Sándor kap jövőre Páger-gyűrűt

Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kap Páger-gyűrűt 2024-ben. Lukács a Vígszínházban játszott együtt a makói születésű színészóriással, és csodálta játékát, no meg az anekdotáit.

Szabó Imre

A szerdai ülést Farkas Éva Erzsébet betegsége miatt Varga Ferenc alpolgármester vezette. Fotó: Szabó Imre

A 22 esztendeje alapított makói színészdíj következő kitüntetettje Lukács Sándor színművész lesz – így döntött szerdai, zárt ülésén a szakmai kuratórium javaslatára a város képviselő-testülete. A díjat minden évben egy olyan színész veheti át, aki hűséges Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. Az elismerést Téni bácsi kedvenc arany pecsétgyűrűjének mása testesíti meg. 

ukács Sándor kapja 2024-ben a Páger-gyűrűt. Archív fotó
Fotó: Szabolcs László

A miskolci születésű Lukács Sándort a diplomája megszerzése után, 1972-ben szerződtette Várkonyi Zoltán a Vígszínházhoz, amelynek társulatát azóta is erősíti. Az ott töltött fél évszázad alatt közel 120 szerepben láthatták őt a nézők, emellett csaknem száz filmben, tévéjátékban és sorozatban szerepelt. Páger Antallal kapcsolatban egy korábbi interjújában megemlítette, hogy a vígszínházi próbákon többek között tőle leste el, hogy fogadta a rendezői instrukciókat. – Amikor egy pohár ital mellett elkezdett sztorizni, mi tátott szájjal hallgattuk – tette hozzá. 

A díjat ünnepélyes keretek között jövő januárban vagy februárban, a makói Hagymaházban adják át.

Támogatás az egyházaknak

9 millió forintot oszt szét 10 helyben működő egyház, plébánia, illetve egyházközség között – döntött a szerdai ülésen a képviselő-testület. 1-1 milliót kap a Szent László Király Plébánia, a Szent István Király Plébánia, a Makó Belvárosi Református Egyházközség, a Fájdalmas Szűz Anya Templomigazgatóság, a Hit Gyülekezete makói közössége, a Makói Görögkatolikus Parókia, a Szegedi Evangélikus Egyházközség Makói Evangélikus Társegyháza és a Makói Újvárosi Református Egyházközség. A Hetednapi Adventista Egyház és a Baptista Egyház fél-félmillió forintot kap. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában