Az első családi napjára készül a fiatal polgárőr egyesület

Eredményesen működik a közelmúltban megalakult Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület. Azon túl, hogy naponta járőröznek, már odáig is eljutottak, hogy egy családi napot is terveznek. Addig persze még van dolguk, hiszen szinte minden napra jut egy elfogásuk.

Suki Zoltán

Olyan sokan költöztek a környékre, hogy kellett egy polgárőr egyesület. Fotó: Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület

Alig néhány hónapja alakultunk, de már komoly teljesítmény tudunk felmutatni 

– mondta lapunknak a Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület elnöke.

Virágh László hozzátette, hogy szinte minden napra jut valamilyen feladatuk. Hol a migránsok elfogásában segítenek, hol valamilyen lakossági bejelentés miatt vonulnak ki. De ők szólnak akkor is, ha szemétkupacokat találnak, és részt vesznek különféle rendezvények biztosításában is. Legutóbb az augusztus 20-i tűzijátékhoz kérték a segítségüket. 

Most azonban egy komoly, és egyben az első programunkra készülünk. Megszervezzük az I. Subasa, Sziksóstó, Öreghegy Polgárőr Egyesület Családi Támogató Napját. Ez ugyan még kicsit odébb van, de már most érdemes beszélni róla. Szeptember 7-én várunk mindenkit a Dorozsmai Íjászok Baráti Körének pályájára, ahol egész napos programmal készülünk. Lesznek ügyességi versenyek, rendőrautó bemutató és sok minden más mellett például lángosevő verseny is 

– számolt be az egyesület elnöke.

Virágh László korábban lapunknak azt mondta, hogy mostanában olyan sokan költöztek a környékre, hogy megérett a helyzet egy polgárőr-egyesület alakítására.

Rengeteg kisgyermekes fiatal költözött Subasára, Sziksóstóra és Öreghegyre, de idősebb lakókból is akad bőven. Viszont mostanában nem túl biztonságos világban élünk, ezért gondoltuk, hogy megalakítjuk az egyesületet, hogy tudjuk figyelni és vigyázni a helyiekre 

– tette hozzá az elnök.

Az egyesületnek, amit Mihálffy Béla országgyűlési- és Ruzsa Roland önkormányzati képviselő is támogat, jelenleg tizennégy állandó tagja van, köztük két hölgy is. Van köztük vállalkozó, kamionsofőr, elektroműszerész, sőt még egy nyugdíjas buszvezető is.

Az egyesület alapfelszerelése már megvan, és már egy saját autóval járőrözhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában