Szegedi hírek

2024.07.17. 13:06

Kilenc embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor

Összesen kilenc embert akadályoztak meg a rendőrök a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán kedden abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság.

A szerbiai Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy a hatóságok migránsokat és embercsempészeket kaptak el Tőzegbányánál. A lap szerint két akcióba 14 migránst fedezett fel, és két külföldi állampolgárt tartóztatott le a rendőrség. Az első akcióban a tőzegi erdő területén, a szerb–magyar határ közelében tartóztattak fel a rendőrök egy harminchárom éves grúz állampolgárt, aki egy belgrádi rendszámú járművet vezetett. Az autó átvizsgálásakor nyolc török, négy szír és két iraki állampolgárt találtak. A gyanú szerint az államhatárhoz tartottak, hogy illegálisan átlépjenek Magyarország területére. A grúz sofőrt az államhatár illegális átlépése és embercsempészés gyanúja miatt 48 órás őrizetbe helyezték. A második akcióban, amelyet szintén Tőzegbányán hajtottak végre, egy afgán állampolgárt találtak, akinek fegyvertárában 11 golyó volt, míg a ruhájában további 13 golyót találtak. Őt 48 órás őrizetbe helyezték fegyver és robbanóanyag illegális előállítása, birtoklása, valamint fegyverkereskedelem gyanúja miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában