Helyi kék hírek

2023.06.08. 12:43

Embercsempész bandát kapcsoltak le

Egy csaknem egy éve tevékenykedő embercsempész bandát számoltak fel Csongrád-Csanád vármegyében. A rendőrök több, nagy értékű autót, valamint készpénzt és mobiltelefonokat foglaltak le tőlük.

Suki Zoltán

Forrás: police.hu

Összesen 291 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 csoportban 225 illegális bevándorlót találtak Ásotthalmon, Magyarcsanádon, Öttömösön és Zákányszéken. Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 49 határsértőt találtak Kelebián és Bácsalmáson. De találtak külföldieket Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest vármegyében, valamint Budapesten is.

A határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 153 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

Zákányszéknél egy embercsempész is lebukott. A rendőrök egy magyar rendszámú kocsit ellenőriztek, amit egy cseh férfi vezetett. Az autóban 7 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, bangladesi, indiai, mongol, pakisztáni, srí-lankai, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig eljárást indítottak. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Csongrád-Csanád vármegyében pedig egy csaknem egy éve tevékenykedő embercsempész bandát számoltak fel. A gyanú szerint a helyi banda tavaly nyár óta rendszeresen szervezte meg és irányította illegális migránsok csempészését és továbbszállítását. A nyomozók azonosították a társaság tagjait, akiket összehangolt akcióban fogtak el. A rendőrök több, nagy értékű autót, valamint készpénzt és mobiltelefonokat foglaltak le. A gyanúsítottak ellen bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában