Szabadstrand, kilátó és tájház

2024.09.16. 18:23

Turisztikai fejlesztések indulnak Algyőn

A szabadstrandot, a tájházat, de még a kilátót is korszerűsítik Algyőn. Az önkormányzat ugyanis pályázatot nyújtott be turizmusfejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. Miután pozitív elbírálást kaptak, 168 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a nagyközség.

Suki Zoltán

Jelentős pályázati forráshoz jutott Algyő, így a településen számtalan turisztikai attrakció is megújulhat. A nagyközség honlapján ezeket részletezik is. A leglátványosabb beruházás minden bizonnyal a szabadstrand fejlesztése lesz. Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, hogy szeptemberben megtörténik a munkaterület átadása. A szerződést már aláírták a kivitelező Seres Kft. ügyvezetőjével.

Aláírták a szerződést, kezdődhet a kivitelezés. Fotó: algyo.hu
Aláírták a szerződést, kezdődhet a kivitelezés. Fotó: algyo.hu

A szabadstrand, valamint a „régi” strandként nevezett part tereprendezése, fejlesztése történik meg, de új területeket is bevonnak a Tisza jobb partján felfelé. A leírásban az is szerepel, hogy az újdonságként bevont területet jelenleg csak beton vasúti talpfákon lehet megközelíteni, ami nem felel meg az elvárt színvonalnak, például iszonyatosan porol. Ezt rábetonozással oldják meg.  De tesznek ki új információs táblákat is, és egy csúszdát is telepítenek. 

A Tájház és az Ezerjóház a töltés mentett oldalán, a Polgármesteri Hivatal mellett található, közel a Szent Anna kikötőhöz vezető rámpához. Mind a Tájház, mind az Ezerjóház, valamint a közös udvaruk kiegészítő rendezvények megtartására, közösségi találkozópontnak alkalmas. A kapu azonban annyira rossz, és az állapota sem illik a felújított épülethez, ezért lecserélik.  Az Ezerjóházhoz kerékpártámaszokat raknak, és egy járdát is építenek a két belső épület közé. 

A tanösvénnyel együtt pedig felújítják a Levendula hotelnél a hangárt, azért, mert a tanösvény ott végződik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában