Másodjára látogatott Szegedre Saud Hamad Al-Shamsi

2024.08.06. 10:43

Az Emirátusok magyarországi nagykövetét fogadta a Naturtex – Galéria

A Gellért-fivérek meghívására érkezett a Kereskedő közbe Saud Hamad Al-Shamsi nagykövet, aki egy baráti-üzleti beszélgetés után látogatást tett a Naturtex gyártócsarnokában is.

Delmagyar.hu

Fotó: Török János

Saud Hamad Al-Shamsi immár második alkalommal látogatott el a városba; először júniusban fogadta őt a városvezetés. Akkor a találkozó célja a kölcsönös együttműködési lehetőségek feltárása volt. Ez alkalommal Gellért Ákos és Gellért Balázs személyes meghívására érkezett a Naturtex Kft. Kereskedő közi székházához.

Naturtex
Saud Hamad Al-Shamsi látogatása a Naturtex Kft.-nél. Fotó: Török János

A mintegy 20 perces, baráti hangvételű beszélgetés után a vállalkozás két vezetője a textiliparban elérhető lehető legmodernebb gépekkel felszerelt üzemben is körbevezette a nagykövetet, aki élénk érdeklődést mutatott a gyártási folyamatok iránt; telefonjával folyamatosan fotózott, videózott és fáradhatatlanul kérdezett a tollal, pehellyel, valamint gyapjúval és egyéb természetes és szintetikus szállal töltött termékek gyártási folyamatáról.

A Délmagyarország kérdésére Saud Hamad Al-Shamsi elmondta, lenyűgözte a Naturtex Kft.-nél alkalmazott modern gyártási technológia, és örömmel konstatálta, hogy a világ mintegy 40 országába exportáló szegedi vállalkozás immár 10 éve az Egyesült Arab Emírségekbe is szállít minőségi ágyneműt. Hozzátette, látogatásának a szakmai érdeklődésen kívül célja volt a Gellért családdal való mélyebb ismeretség kialakítása, ami egyébként tökéletesen megegyezik az Emirátusokban jellemző üzleti szemlélettel.

A nagykövet Magyarország egyik legszebb városának tartja Szegedet, ahova szeretne többször ellátogatni és érdeklődését fejezte ki több, sikeres szegedi cég iránt. De nem csupán üzleti szempontból nyitott a város felé, hiszen aznap a Dugonics András Piarista Gimnáziumot is felkereste, ahol diákoknak tartott előadást az ENSZ ifjúsági tagozatának szervezésében. Azt is elárulta, kóstolta már a szegedi halászlevet, és bizony a bajaival szemben nála a szegedi halétel nyert. Erről bárki meggyőződhet, ha követi Instagram oldalát - tette hozzá nevetve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában