Nem pihennek

2 órája

Afrika után Ázsiába készülnek Babettával – videóval

Nem nyugszik a két Csongrád-Csanád vármegyei babettás, Afrika után Ázsiába készülnek.

Arany T. János

A szatymazi Farkas Gábor és jó barátja, a hódmezővásárhelyi Barta Zsolt pont egy évtizede járják az utakat az 50 köbcentis kétütemű, a szocialista járműgyártás csúcsának nyergében. Babettás túráikról rendszeresen beszámolunk lapunkban. Balaton, Adria, Fekete- és a Balti-tenger, Athén, magyarországi kiskör, Grossglockner (erre az ötből csak ketten jutottak fel), Transzfogarasi út, Transalpina és Zakopane a Magas-Tátrában. Egy komoly túramotoros is büszke lenne ezekre a túrákra, hát még Gáborék, akik Babettával járták meg a motorosok legendás túraútvonalait.  

Babetta, Afrika, Ázsia
Nem tudnak nyugton ülni otthon, már a 2025-ös nagy túrájukat tervezik a babettások: Ázsiába készülnek. Archív Fotó: Török János

Legutóbb akkor írtunk róluk, amikor eldöntöttékAfrikáig mennek Babettáikkal. Miután sikeresen legurultak a kompról és mentek egy kört afrikai földön, annyira benne voltak a túrázásban, hogy nem indultak haza, hanem Portugália felé kerültek hazafelé. Azonban még ez sem volt elég: hogy ezek után se száradjon ki a karburátorból az üzemanyag, Gábor négy babettás barátjával nekivágott egy még komolyabb túrának, az országhatár mentén Babettákkal kerülték meg Magyarországot. Bár lassan vége a motoros szezonnak, a babettások továbbra sem pihennek, már a legújabb, 2025-ös nagy túrájukat tervezik, jövőre Ázsiába készülnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában