Háromszázan rokiztak

9 órája

Jubiláltak az angol zenészek az öreg rockerek buliján

Tíz éve immár minden évben ellátogat Szegedre, és a húrok közé csap Tim és Rory Bailey. Az öreg rockerek bulija nem is lehetne teljes az angol zenészek nélkül. Idén is csaknem háromszázan rokizták át az éjszakát szombaton az IH Rendezvényközpontban.

Koós Kata

Régi, kedves barátként üdvözölték szombat este az IH Rendezvényközpontba érkezők Tim és Rory Baileyt. Akik nem beszéltek angolul, ők is nagy mosollyal kísért „hello”-val, kézfogással vagy vállveregetéssel jelezték, hogy mennyire örülnek a viszontlátásnak. Az angol zenészek, apa és fia tíz éve immár elmaradhatatlan fellépői az öreg rockerek bulijának. 

angol zenészek, rock'n roll, IH
Tim Bailey, Kelemen István, Kelemen Marci, Rory Bailey és Prekop Győző alkotta szombaton a Pepper Teas formációt. Fotó: Koós Kata

Pepper Teas: egy bandában a magyar és az angol zenészek

A buli ötletgazdája Kelemen István, a szegedi rockélet vezéregyénisége, aki 1962 óta dalol, püföli a dobokat és fújja a szájharmonikát a városi rock'n roll rajongók legnagyobb örömére. Fia, Marci szintén zenészként, zongoristaként találta meg hivatását. Idén immár végleg átvette a stafétát édesapjától, az öreg rockerek bulija szervezését most már ő viszi tovább. Marci angliai tartózkodása során egy zenekarban zenélt Tim és Rory Bailey-vel, innen ered az évtizedes barátság. 

Nagyon jó barátok vagyunk Marcival, és már többször felléptünk a szegedi borfesztiválon is. Egyszerűen beleszerettünk Szegedbe. Az ételekbe, az emberekbe és persze az öreg rockerek bulijába, amelynek a közönsége csodálatos, mindig megőrülnek, végigtáncolják az estét

 – mondta el Tim Bailey, majd fia, Rory vette át a szót.

– Már szponzorunk is van, a Dóm Hotelben kaptunk szállást, imádjuk. Sima szabadságra is szívesen jövünk Szegedre, szeretjük a várost. A közönség mindig nagyon barátságos, az utcán is ránk köszönnek, megállítanak beszélgetni – tette hozzá Rory.

Az angol zenészek Szegeden közösen lépnek fel Kelemen Istvánnal és Marcival, a professzionális angol-magyar apa-fia bandának a Pepper Teas nevet adták. 

– A paprika Szegedre, a tea Angliára utal – magyarázta Marci, aki kitért arra is, hogy mit jelent számára édesapjával közös bandában fellépni.

Édesapám az egyik példaképem, brutálisan jó élmény vele együtt zenélni

 – mondta.

– Felemelő érzés látni, hogy Marci ugyanazt vallja világnézetileg, zeneileg és emberileg is, mint én. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen remek zongorista vált belőle, zenélés közben egy szemvillanásból értjük egymást – tette hozzá Kelemen István. 

angol zenészek, rock'n roll, IH
Rory és Tim Bailey, Kelemen Marci és István egyaránt azt vallják, hogy a rock'n roll nem pusztán zene, sokkal inkább életérzés. Fotó: Koós Kata

A nokedlit és a palacsintát már Angliában is készítik

Hogy mivel tölti idejét Tim és Rory szegedi tartózkodása alatt, arról nagyban árulkodott eddig megszerzett magyar szókincsük. 

– Gyönyörű, egészségedre, korsó, sör, kolbász, gulyás, sajt, csoki, barack, meggy, pálinka, mézes barack – sorolta Rory Bailey vidáman és büszkén a már megtanult magyar szavakat. Majd azt is elmondták, hogy a nokedli és a palacsinta elkészítését a feleségeik már megtanulták, így Angliában is rendszeresen kerül az asztalra a családi ebédek alkalmával.

Persze nem csak a pubok látogatásával telik a Szegeden töltött idő. Ki nem hagynák a csúszdázást az Aquapolisban és a nagy, városi sétákat, amelyek során mindig megcsodálják a város építészeti értékeit, kedvencük a Dóm tér és környéke.

A rock'n roll a vagányság, a becsület és a barátság zenéje

A szombati öreg rockerek bulija házigazdája a JuniOlds zenekar volt. A Pepper Teas mellett fellépett még a Flora Blues For You és az Electrons is. 

Azt mind a két apa-fia páros hangsúlyozta, hogy a rock'n roll nem pusztán zene, sokkal inkább életérzés. 

– A zene megszüntet minden különbséget. Az öreg rockerek bulijára is jönnek fiatalok, idősebbek, nem számít a foglalkozás, a politikai nézet, mindenki egyenlő – emelte ki Kelemen Marci. 

– Az eredeti, '50-es években indult rockzene a vagányság, a becsület, a férfiasság, a szerelem, a szeretet, a barátság, az összetartás és a béke zenéje. Világ rockzenészei egyesüljetek! – tette hozzá Kelemen István. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában