Labdarúgó NB II.

4 órája

Mumust győzött le a Szeged-Csanád GA – galériával

A labdarúgó NB II.-ben a 10. fordulót rendezték. A Szeged-Csanád GA a Békéscsabát fogadta a délalföldi rangadó keretein belül, és két gólt szerezve legyőzte a mumusát.

Mádi József

A Szeged-Csanád GA játékosai, vezetői a délalföldi rangadó előtt fogadkoztak, hogy mindent megtesznek a sikerért az örök mumus Békéscsaba ellen, míg a vendégek edzőmeccsekkel készültek a rangadóra. 

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA támadójával, Novák Csanáddal nem bírtak a csabaiak. Fotó: Török János

Szeged-Csanád GA: két gól

A hazai szurkolók ismét egy molinóval jelentkeztek, amelyen a következő felirat állt: Harcoljatok, mint az 56-osok!

Amíg a Szeged ragaszkodott a szentlőrinci gól nélküli döntetlen kezdőjéhez, addig a vendégek vezetőedzője, Csató Sándor hét helyen változtatott az előző csapathoz képest. 

Mindkét felet nagyjából száz fős ultracsoport biztatta a Szent Gellért Fórumban. A meccs elején a vendégek főleg a túlzott keménységükkel tűntek ki, miközben a saját térfelükön zónáztak. A csapatok eléggé kaotikus első tíz percet produkáltak, nagy kérdés volt, ki nyugszik meg hamarabb.

Talán ez inkább a Szegednek sikerült, amely előbb Borvető Áron fejese, majd Márkvárt Dávid lövése révén ért oda a kapu elé. Minden szempontból aktívabb volt a hazai alakulat, Palincsár Martin például kétszer is lejutott az alapvonalig, lapos beadását hárították a védők mindkétszer.    

A sorban éppen Palincsár következett kísérlettel, a Novák Csanád által lekészített labdát lőtte pár méterrel mellé. 

A Szeged vezetése pedig éppen Nováknak volt köszönhető, aki a 29. percben bátran rávezette a labdát a védőkre, majd lőtt, és ugyan Uram János védett, de a kipattanót Borvető Áron közelről a kapuba juttatta, 1–0. 

A folytatásban a vendégek megpróbálták áttenni a játékot a szegedi térfélre, ám ez olyan komoly jelenlétet nem hozott nekik Takács János kapuja előtt.  Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, amelyben megérdemelten is szereztek vezetést.

Feljebb tolta a játékát a Csaba a szünet után, már nem húzódott annyira hátra, mint a meccs első szakaszában.

Ennek ellenére a Szeged növelte az előnyét, Márkvárt Dávid szabadrúgása után Novák érkezett, és fejelt a békéscsabai kapuba, 2–0.

A csabai próbálkozások ezek után már erőtlenek voltak, egy fejese volt Kovács Gergőnek egy szöglet után, amely fölé szállt, ezen kívül nagyon pontatlanok voltak támadásban a vendégek. A 90. perc után még védett egyet – az elsőt a meccsen – Takács J., gyorsan leért a bal alsóhoz.

A Szeged ezzel megőrizte hazai veretlenségét, és immár kilenc mérkőzés óta tart az NB II.-es veretlensége. Tegyük hozzá, legutóbb szeptember 26-án nyert a Tisza-parti alakulat.

Michael Boris: – Mind a csapatnak, mind a szurkolóknak, mind a városnak fontos siker ez. Az első perctől úgy álltunk a meccshez, hogy nyerni kell, ezt próbáltuk tudatosítani is a fiúkban. Vezetést szereztünk, majd még egy gólt rúgtunk, uraltuk a mérkőzést, és ugyan volt egy hibánk, de abból nem büntettek meg minket. Tudunk gólt szerezni, ezt bebizonyítottuk ezen a találkozón. Ma még örülünk, de holnaptól egy fontos periódus kezdődik.

SZEGED-CSANÁD GA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2067 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid).
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Szilágyi, Pejovics, Horváth M. – Palincsár (Könczey, 72.), Márkvárt, Haris (Biben, 80.), Mohos (Pruska, 80.), Tóth B. – Novák Cs., Borvető (Lacza, 90+1.). Vezetőedző: Michael Boris.
Békéscsaba: Uram – Fazekas, Kovács G., Csató M. – Gyenti (Maronyai, 57.), Hodoniczki (Szabó B., 76.), Hursán, Pintér N. (Sármány, 76.), Mikló – Vólent (Szatmári I., 67.), Kóródi (Czékus, 57.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Borvető (29.), Novák (65.).
 

A Szeged-Csanád GA előző bajnokija gól nélkül végződött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában