Helyi életstílus

2024.08.23. 18:00

Teniszcentrumot avattak Makón

Szabó Imre

Öntözhető salakos pályákkal rendelkező, kisebb versenyek rendezésére és edzésre alkalmas teniszcentrumot avatott csütörtök este a helybeli, 10 esztendős Ütős-Sport Egyesület Makón. A létesítményt az egykori pszichiátria Lonovics sugárúti épületének hátsó udvarából leválasztott területen alakították ki. 

Kovács Gábor edző, alelnök a Délmagyarországnak elmondta, az egyesület eredetileg a Liget utcán egy komoly komplexumot szeretett volna felépíteni a teniszszövetség támogatásával, több száz millióból, hat pályával. Erre egyelőre még várni kell, de a szövetségi támogatást, egyéb pályázati forrásokat és helyi támogatók segítségét igénybe véve, az önkormányzattól kapott 2 ezer négyzetméteres területen sikerült a két 36-szor 18 méteres pályát kialakítani. Az építkezés fél évig tartott, a kivitelező a Borci Trans Kft. volt. A beruházás összesen közel 20 millió forintba került.

A létesítményt Farkas Éva Erzsébet polgármester, az egyesület elnöke, Fejes Ferenc és a centrum megépítését segítő helyi vállalkozások képviselői avatták fel. Az ünnepség meghívott vendégei emlékbe olyan felcímkézett üveget vihettek haza, amiben egy-egy darab van a pálya alapjából. Megtudtuk: nem csak az egyesület tagjai, hanem külső érdeklődők is játszhatnak majd itt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában