Helyi életstílus

2024.08.21. 08:00

Szélkakastól a Világbajnok Gyűjteményig: Egy Kakasszéki Gyűjtő Története

Delmagyar.hu

A Kakasszékhez ezer szállal kötődő, orosházi nyugdíjas, Labádi Sándor a csanádapácai kakasfesztiválon mutatta be egyedi kakasgyűjteményének néhány darabját. A szenvedélye egy szélkakassal kezdődött, amelyet nyugdíjba vonulásakor kapott kollégáitól, majd az ócskapiacokon és a világ különböző pontjain gyűjtött kakasokkal bővítette kollekcióját. Ma már 400 darabos gyűjteménye a kakasszéki házát tölti meg, ahol felesége, Margó is teljes mértékben támogatja a férje szenvedélyét - írja a BEOL.

kakasgyűjtő
A kakasgyűjtő és felesége egy szép tarajossal. A szerző felvétele

Labádi Sándor gyűjteményében mindenféle anyagból készült kakas megtalálható, a műanyagtól a porcelánon át a fémig. A kakasgyűjtő lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világ minden tájáról, még Amerikából és Angliából is kapott különleges darabokat. Csanádapácán is nagy érdeklődés kísérte bemutatkozását, de a legnagyobb élmény a látogatók számára mégis az lenne, ha ellátogatnának Kakasszékre, ahol a gyűjtemény teljes pompájában megtekinthető.

A kakasgyűjtő Labádi Sándor is megmutatta néhány kakasát a kakasfesztiválon. A szerző felvétele

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában