Szegedi hírek

2023.07.29. 15:36

Görkoris nap a Búvár-tónál – Fotók

Arany T. János

Görkoris napot rendezett szombaton a Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület és az önkormányzat a Búvár-tónál. Fotó: Török János

Profi görkorcsolyások és lelkes amatőrök találkoztak szombat délelőtt a szegedi Búvár-tónál, a Tornádó Team görkorcsolya pályáján, ahol a szegedi önkormányzat által uniós támogatásból szervezett A közösség ereje programsorozat részeként görkoris napot rendeztek a helyi identitás és kohézió erősítése érdekében. Ez azonban csak a hivatalos szöveg volt, a lényeg, hogy a görkori szerelmesei egy jó hangulatú délelőttöt töltsenek együtt. A közös bemelegítést Bíró Viktória a Phoenix Fitness Sportegyesület versenyzője, 2022 Európa Kupa és Grand Prix győztes vezette.

Örülök, hogy itt lehetünk. Régóta nem volt Szegeden ilyen rendezvény. Szerencsére sokszínű a társaság, hobbikorisok és versenyzők is érkeztek. Biztos vagyok benne, hogy mindenki jól érzi magát 

– mondta Garzó Erika, a Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület elnöke. Az egyesület idén 22 éves, 2001-ben alakultak, akkor még mindössze nyolc fővel. Időközben az ország legnépesebb és egyben legeredményesebb csapatává nőtték ki magunkat.

A szombati görkoris napon a legkisebbeknek 30 perces turnusokban görkorcsolya-oktatást is tartottak, a nagyobbak pedig lelkesen rótták a köröket a pályán. A résztvevők egyedi nyomtatott mintás pólót is kaptak. Víz, müzliszelet, banán is várta a résztvevőket, a szervezők ezeken kívül hamburgerrel és mini fánkkal vendégelték meg a gyerekeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában