Helyi életstílus

2021.12.04. 11:49

Kalózhajó várja a gyerekeket Bordányban – Fotók

Pénteken játékkal avatták fel a bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde Napsugár csoport­jának tagjai az Alkotmány té­­ren telepített új játékokat.

A Napsugár csoportosok birtokba vették az új játékokat. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Tíz órakor még az eső is elállt, amikor megérkeztek a gyerekek. A képviselő-testület még júliusban döntött úgy, hogy a kondipark telepítése miatt megszüntetett területen új, kisebb gyerekek számára hasznos ját­­szóeszközöket telepítenek. Kiss-Patik Péter alpolgármester a helyszínen elmondta, az önerős, saját forrásból megvalósított beruházással, a játékok telepítésével szerdán végeztek, péntek reggel szedték le róluk a szalagokat.

A régi víztoronytéren egy ka­­lózhajót formázó játszótornyot és egy láncos dupla hintát helyeztek ki. A négyoldalú toronyhoz csúszda, kötélhíd, ferde mászóháló és mászóka tartozik kötéllel és lépcsőkkel, a kicsiket egy rajztábla is várja. A gyerekek körében a legnépszerűbb a kalózhajó kormánykereke volt, mindenki kormányozni szeretett volna. Aki nem kapott lehetőséget a kormányzásra, az a csúszdán csúszott le vidáman.

– Az új játékokra azért volt szükség, mert korábban egy kondiparkos fejlesztés történt itt az Alkotmány téren és annak a helyén voltak a régi játszóeszközök, amelyek amúgy sem fe­leltek meg az EU-szabványnak, és amelyeket mindenképpen szerettünk volna pótolni – tette hozzá az alpolgármester. A jövőben szeretnék még komfortosabbá tenni a teret: padokat és kukákat helyeznek majd ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában