Labdarúgó NB I

2 órája

Odahaza győzte le a DVTK a ZTE-t

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának első szombati mérkőzésén.

MW

Forrás: Diósgyőri VTK (DVTK) Facebook-oldala

A miskolci csapat így már öt kör óta veretlen, a kék-fehérek ugyanakkor negyedik idegenbeli találkozójukon egy döntetlen mellett harmadszor kaptak ki.

Egyből támadólag lépett fel a hazai csapat, amely a találkozó elején elsősorban a jobb oldalon tudta többször is megbontani az zalaegerszegiek védelmét, végül a tizedik percben mégis egy, a balösszekötő helyéről érkező beadást fejelt a vissza hosszú sarokba Rakonjac. Percekkel később a vendégek egy eladott labdából kis híján egalizáltak, s a gól után kiegyenlítettebb is lett a mérkőzés. A zuhogó esőben mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. A középpályás védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után, a pálya középső harmadát sokszor gyorsan át tudták játszani a csapatok, ennek ellenére azonban a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulást követően a kettőt is cserélő vendégek átvették az irányítást, előbb egy les miatt érvénytelenített találatot szereztek, majd percekkel később egy szép akció végén Mim 14 méterről - már szabályos körülmények között - a rövid sarokba fejelt. A hazaiakat edző Vladimir Radenkovic hármas cserével reagált, együttese pedig egy szöglet után ismét megszerezte a vezetést. Ezt követően is maradt a nagy iram, de az igazi átütő erő ekkor már hiányzott a csapatokból, így a miskolciak mindhárom pontot otthon tartották.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE FC 2-1 (1-0) 

DVTK Stadion, 4107 néző, v.: Antal

gólszerzők: Rakonjac (10.), Szatmári (68.), illetve Mim (55.)

Diósgyőri VTK: 

Sentic - Szatmári, Lund, Csorbadzsijszkij, Sanicanin - Vallejo (Pozeg Vancas, 65.) - Jurek (Acolaste 57.), Rakonjac (Kampecisz, 84.), Holdampf, Gera (Raraszalla, 57.) - Franchu (Klimovics, 57.)

Zalaegerszegi TE FC: 

Gundel-Takács - Szendrei, Evangelu, Várkonyi, Csóka (Medgyes, a szünetben), Mim - Sankovic, Ipalibo (Nyíri, 82.) - Dénes (Croizet, 71.), Kiss B. (Spoljaric, 72.), Sajbán (Fucak, a szünetben)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában