Az időjárás közbeszólt

3 órája

Szent Mihály-napi vigasság Üllésen - Videóval, galériával

Szent Mihály-napi vigasságra várták az érdeklődőket szombaton Üllésen, de az időjárás közbeszólt. A hangulat azért nem volt rossz, volt gulyás, néptánc és pálinkamustra.

Arany T. János

A vásártéren díjugrató bemutatóval kezdődött szombaton, Üllésen a Szent Mihály-napi vigasság, de már akkor a kis sátor alá húzódtak az érdeklődők a rosszra forduló időjárás miatt. 

– Akkor kell főzni, amikor jól esik – mondta később Üllés díszpolgára, Nagy Róbert, aki barátjával, Vass Józseffel készítette a gulyást a táncosoknak. Hozzátette, készültek a rossz időre, a B-tervnek kellett érvénybe lépnie. De legalább a két nagy bogrács elöblítésével nem volt gond a kitartóan szakadó esőben. 

A programok a Déryné Művelődési Ház és Könyvtárba költöztek. A művelődési ház egyik munkatársa szépen sorban felsorakoztatta az egyik pulton a pálinkaversenyre benevezett összes tételt, mind a 34-et. Délután az Üllési Fonó Néptáncegyüttes és a környékbeli meghívott táncosok léptek fel.

A szeptemberi jeles napok közül kiemelkedik Szent Mihály-napja. E napot a gazdasági év fordulójaként tartották számon az állattartók, és a Szent György-napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották vissza. A pásztorok elszámoltatásának, szegődtetésének időpontja volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában