Férfi kosárlabda

2 órája

Ezúttal nem sikerült nyernie Zalában az SZTE-Szedeáknak

Nem sikerült újabb győzelemmel hazatérni Zalaegerszegről. Az SZTE-Szedeák három légióssal felállva szenvedett súlyos vereséget a ZTE otthonában a nyitófordulóban.

Vajgely Pál

Akárcsak az elmúlt két évet, úgy a 2024-25-ös szezont is Zalaegerszegen kezdte az SZTE-Szedeák. A Tisza-partiaktól hiányzott a sérüléssel bajlódó DeAndre Davis, így három légióssal álltak fel a szezon első bajnokiján. Garrett büntetői, majd triplája jelentették az első pontokat a meccsen, míg szegedi oldalról Jay Heath jegyezte a szezon első kosarát, majd rögtön rá is tett egy újabbat, 5-4. Cseh Botond büntetőből szerezte meg karrierje első A csoportos pontját, majd egy betörés után is eredményes volt, 7–7. Heathé lett az idény első szegedi triplája is, amivel először vezetett a meccsen a Szedeák 9–12-nél, az amerikai légiós pedig hamar elérte a tíz pontot is. Bigelow, majd Brown is bedobott egy távolit, amivel 17–16-nál újra a ZTE-nél volt az előny. Hétpontos hátrányban is volt a Szedeák, majd a negyedet Herndon közelije zárta le, 25–20.

SZTE-Szedeák, Zalaegerszeg
Az SZTE-Szedeák nem tudta úgy kezdeni a szezont, mint tavaly.
Fotó: Pezzetta Umberto

Bigelow harmadik távolija után tíz pont fölé kúszott a különbség, így két perc után, 33–22-nél időt is kért Simándi Árpád. A negyed felénél Herndon zsákolt egyet, amivel tízen belülre jött a Szedeák, 37–29-nél így Matthias Zollner is időt kért. Ennél közelebb azonban nem tudtak zárkózni Balogh Szilárdék, sőt, Tóth Ádám kettő plusz egyes akciója után 13 pont volt közte, nem ide, 46–33. A félidő utolsó percére fordulva Zsíros előbb kosarat, majd labdát szerzett, amiből Cseh ziccerezhetett, 48–39-nél viszont jött Garrett triplája, ami visszaverte a szegedi zárkózási kísérletet, 51–39. A nagyszünet előtti utolsó kosár is a hazaiaké volt, Bigelow középtávolijával 53–39 volt az állás a félidőben.

Zsíros két hármasa nyitotta a második húsz percet, amivel nyolcra olvadt a szegediek hátránya, de Tóth Ádám válaszolt a körtéből, 55–45. Csakhogy ezt követően egy 8–0-ás futás következett a hazaiaktól, a harmadik negyed elején így nem tudott közelebb jönni a Szedeák, sőt, Takács Milán trojkáját követően az eddigi legnagyobb különbség alakult ki 63–45-nél. Hosszú percekig nem tudott újabb pontot szerezni a Szedeák, Cseh törte meg a jeget, de két és fél perccel a negyed vége előtt 70–47-es hátrányban volt a szegedi csapat.

Innen nem lehetett valós esélye a győzelemre a Szedeáknak, amely az utolsó negyedet is elveszítette, és végül 33 pontos vereséggel indította az évet. Bár többször is felzárkózott, de a harmadik negyedbeli üresjárat megpecsételte a szegediek sorsát, Kobe Langley ugyan kilenc gólpasszt kiosztott, de az amerikai irányító dobott pont nélkül zárta az első bajnokit.

Csütörtökön 18.30-tól jön az idény első hazai meccse, amikor is a Szolnoki Olajbányászt fogadja majd az SZTE-Szedeák.

Zalakerámia ZTE KK–SZTE-Szedeák 103–70 (25–20, 28–19, 27–13, 23–18)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 1. forduló. Zalaegerszeg, 2000 néző. Vezette: Goda, Nagy, dr. Németh.
Zalaegerszeg: Garrett 16/6, Takács Martin 6, Keller 7/3, BIGELOW 27/9, TÓTH Á. 16. Csere: Brown 15/9, Takács Milán 5/3, LeDay 8, Sitku 3/3, Csátaljay, Szalay, Csizmadia. Vezetőedző: Matthias Zollner.
SZTE-Szedeák: Langley, Cseh 13, Heath 19/9, Zsíros 12/6, Herndon 12. Csere: Balogh 6/6, Mayer 2, Anda 6, Cohill. Vezetőedző: Simándi Árpád.

A meccs teljes felvétele a Hunbasket TV-n:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában