Európa-liga

2 órája

A Ferencváros edzője szerint alkalmazkodnia kell csapatának Brüsszelben

Pascal Jansen, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének több körülményhez is alkalmazkodnia kell az Anderlecht otthonában sorra kerülő szerdai Európa-liga mérkőzésen.

MW

Pascal Jansen vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A holland szakember a találkozót felvezető keddi sajtótájékoztatón kiemelte, alapvetően minden eshetőségre felkészülnek, a riválisnál azonban egy héttel ezelőtt edzőt váltottak, így ez új helyzetet teremt. Ezen kívül a játéktér minősége is nehézséget okozhat, de mint elmondta, a legnagyobb csapatok ismérve, hogy ezekhez a helyzetekhez is alkalmazkodni tud.

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen vezetőedző és Philippe Rommens a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a brüsszeli Lotto Parkban 2024. szeptember 24-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A tréner kiemelte, kielemezték a megbízott vezetőedző, David Hubert eddigi egyetlen mérkőzését, a Charleroi elleni bajnokit és megpróbálták megtalálni azokat a különbségeket, amelyek a korábbi vezetőedzőt „jellemezték”.

Az Anderlechtet korábban a dán Brian Riemer irányította, vele korábban már csatázott Pascal Jansen, aki még az AZ Alkmaar trénereként búcsúztatta a belga csapatot a Konferencia-liga tavalyi negyeddöntőjében.

Pascal Jansennek a védelem összeállításával lehetnek gondjai, mivel Raul Gustavo eltiltás, Cebrail Makreckis pedig az MTK elleni örökrangadón elszenvedett fejsérülése miatt nem állhat a rendelkezésére. 

Tapasztalt, jó játékosokkal van tele a keretünk, és maximálisan megbízom azokban, akik helyettük pályára lépnek majd.

Philippe Rommens, a Ferencváros belga középpályása profi pályafutása első mérkőzésén játszik majd szülőhazájában, ugyanis azt követően, hogy a Lierse utánpótlásában nevelkedett, Hollandiába igazolt.

Belgium legnagyobb múltú csapata ellen lépünk majd pályára, nagyon várom az összecsapást. Nekünk játékosoknak, és az edzőnek is különleges motivációt jelent a szezon első főtáblás európai kupameccse

 - nyilatkozta a játékos, akinek tetszik a sorozat új lebonyolítási rendszere, hiszen nyolc meccset tudnak játszani az alapszakaszban.

A találkozó 21 órakor az osztrák Julian Weinberger sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Nemzeti Sportrádió és a Kossuth Rádió is élőben, ingyen, regisztráció nélkül közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában