Megemlékezés

3 órája

A második világháború makói pusztítására emlékeztek (Videó, Galéria)

A Csanád vezér téren emlékeztek kedden délután a második világháború hőseire, áldozataira Makón.

Szabó Imre

A második világháborúban elesett makói hősök és áldozatok tiszteletére rendezett megemlékezést a Csanád vezér téri katonaszobornál a a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének helyi csoportja kedden délután az önkormányzattal közösen.

megemlékezés, Makó, tisztelet
Második világháborús megemlékezés a makói Csanád vezér téren. Fotó: Szabó Imre

– Soha többé nem szabad, hogy ez megismétlődhessen! – mondta többek között az egykori eseményeket felelevenítve Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna nyugalmazott pedagógus, a Makói Honismereti Kör vezetője emlékező beszédében. Mint megtudtuk, személyes, családi érintettsége nincs a tragédiában, de ettől függetlenül nagyon mélyen megérintette – ezért vállalt most először nyilvános beszédet. 

A megemlékezésen az elesettekért Pálfai Zoltán római katolikus plébános imádkozott, verset a Horváth testvérek mondtak, térzenét a Magán Zeneiskola fúvósai adtak. A rövid tiszteletadás koszorúk, mécsesek, virágok elhelyezésével zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában