Elismerés

2 órája

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Máté Gábor világhírű kanadai-magyar orvost, írót

A kitüntetést Vass-Salazar Mária nagykövet adta át Magyarország ottawai nagykövetségén.

MW

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta Sulyok Tamás köztársasági elnök Máté Gábor világhírű kanadai-magyar orvosnak, írónak

Forrás: Magyarország Kanadai Nagykövetsége

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta Sulyok Tamás köztársasági elnök Máté Gábor világhírű kanadai-magyar orvosnak, írónak – közölte Magyarország kanadai nagykövetsége közösségi oldalán.

A kitüntetést Vass-Salazar Mária nagykövet adta át Magyarország ottawai nagykövetségén. A rendezvényt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kötődő nagykövetségi ünnepségsorozat részeként tartották csütörtökön.

Azt írták, a kiemelt jelentőségű eseményen 150 prominens vendég volt jelen, részt vett rajta Kanada legnépesebb tartománya, Ontario mentális egészségért felelős minisztere, továbbá több szövetségi szenátor, parlamenti képviselő, a miniszterelnök kül- és védelempolitikai tanácsadója, valamint egyetemi vezetők, a kulturális élet és a helyi magyar közösség képviselői. Az eseményen jelen volt Szenthe Anna, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai elnöke is.

A kitüntetést Vass-Salazar Mária nagykövet adta át Magyarország ottawai nagykövetségén
Forrás: Magyarország Kanadai Nagykövetsége

Máté Gábor a trauma, a stressz, a gyermekkori fejlődés és a függőségek vizsgálata, mélyebb összefüggéseinek feltárása és bemutatása révén napjaink egyik legnagyobb hatású, globális szinten elismert gondolkodója. 

Magyarországon született, majd az 1956-os forradalom után Kanadában telepedett le. Évtizedekig gyakorló orvosként dolgozott, és új perspektívát nyitott a mentális egészség, illetve a fizikai problémák lelki háttere vizsgálatában. Öt bestseller könyvét több mint negyven nyelvre fordították le, világszerte tart előadásokat - írták a nagykövetség Facebook-oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!