Délmagyarország 110

2020.09.02. 20:17

A Tour de Hongrie-győztes Valter Attila papája nyerte a szegedi szakaszt – Fotók annó 1991

Nyolc egyesület 48 országúti versenyzője vett részt 1991-ben a 35. Tiszántúli Körversenyen, amelynek Szegeden is volt befutója.

Munkatársunktól

Valter Tibor (FTC) nyeri a szakaszt Tóth Csaba (Tipográfia) előtt. A 35. Tiszántúli kerékpáros körverseny Szolnok-Szeged szakaszának befutója a Széchenyi téren 1991. augusztus 20-án.

Fotó: Gyenes Kálmán. Azonosító: mfmGyK249

A 35. Tiszántúli Körverseny utolsó előtti, Szolnok-Szeged, 127 kilométeres szakaszán 1991. augusztus 20-án éppen a Tour de Hongrie-t nyerő Valter Attila papája (és felkészítője), Valter Tibor lett a szakaszgyőztes.

A szakasz hegyi utakban nemigen bővelkedett és hosszúnak sem volt nevezhető, ezért hajrával végződött. A szegedi Széchenyi téri célegyenesbe egyszerre érkezett Valter Tibor (FTC) és Tóth Csaba (Tipográfia) s a táv utolsó métereit Valter bírta jobban.

Valter Tibor azóta már 27-szeres magyar bajnok lett, majd pedig edzőként több, mint 30 magyar bajnok tanítványt nevelt ki. Közülük való fia, Valter Attila is, aki 2020-ban a lengyel CCC csapatában nyerte meg a Tour de Hongrie kékestetői királyetapját, és lett összetett győztes.

A Délmagyarország híradása szerint a 35. Tiszántúli Körverseny összetettje a negyedik, 40 kilométeres időfutamszakaszon dőlt el, amelyet a szolnoki Szabó Lajos nyert meg 53:08.07 perces új országos csúccsal. Összetettben második helyen Steig Csaba (Szekszárd) végzett, harmadik helyezett pedig a csepeli Mihail Csórni lett. A legjobb szegedi Papp Zoltán lett 14. helyével. Az ifjúságiak között a szegedi Tóth László a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!