Szeged és környéke

2016.04.03. 14:14

Nem lehet bekeríteni a kalandparkot

Szeged - Már korábban is furcsálltam, hogy a szegedi Laposon épült kalandparkot a túlpartról szemlélve sose láttam személyzetet vagy kerítéseket - írta levelében olvasónk, Gábor.

Salánki Zsófia

- Már korábban is furcsálltam, hogy a szegedi Laposon épült kalandparkot a túlpartról szemlélve sose láttam személyzetet vagy kerítéseket - írta levelében olvasónk, Gábor. Azt is megírta, hogy semmilyen akadályba nem ütközött, sőt gond nélkül felmászott a létrán a fákra, biztosítás nélkül sétálgatott a kötélpályákon. Úgy látta, rajta kívül mások is felmásztak, és sodorták veszélybe testi épségüket. Panaszát nemcsak lapunknak, hanem a kalandpark vezetőségének is eljuttatta.


Gábor levele nyomán felkerestük a Tisza-parti Élmény és Kalandparkot. Megkérdeztük, mi az oka annak, hogy nem őrzik, nem kerítik körbe a területet. – Mi is megkaptuk a panaszos levelét, és válaszoltunk is neki. A kalandpark árvízvédelmi területen fekszik, így nem szabad körbekeríteni. Közterület lévén bárki besétálhat. Többször tettünk ki veszélyre figyelmeztető táblákat, de mindig ellopták – tájékoztatta lapunkat [namelink name="Beledi Gábor"], a park marketingvezetője.

 

Bárki felmászhat a fákra.


[namelink name="Fejes József"] tulajdonos – akinek több ilyen parkja is van az országban – azt is megosztotta velünk, hogy építettek kerítést, de el kellett bontaniuk az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság utasítására. – Éjjelente természetesen őrizzük a területet, mindig tartózkodik ott egy biztonsági őr, de nappal nem láttuk szükségesnek – mondta a tulajdonos. Hozzátette: eddig semmilyen baleset nem történt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!