Szeged és környéke

2014.01.02. 22:40

Csak öt hosszú hétvégénk lesz idén

Szeged - Idén március 15. és november 1. is szombatra esik, vagyis két pihenőnappal kevesebb jut nekünk 2014-ben. Így idén csupán öt hosszú hétvégénk lesz – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletéből.

Munkatársunktól

Az első hosszú hétvégére húsvétig kell várni, április 19-éig. Május elsejétől négy napon át lehet ünnepelni a munkát, a rendelet értelmében május 2., péntek pihenőnap. A hosszú hétvégéért cserébe azonban május 10., szombat munkanap. Pünkösdöt június 8-án és 9-én ünnepeljük.

Augusztus 20. szerdai napra esik, tehát a nyár utolsó nyugodt napjait csak azok élvezhetik maradéktalanul, akik szabadságot vesznek ki. Október 23-án más lesz a helyzet: csütörtökre esik, így a péntek is szabad. Ezt a napot egy héttel korábban, október 18-án, szombaton kell ledolgozni.

December 24. szerdára esik, pihenőnapnak számít, ám december 13-án, szombaton miatta kell munkába menni. Karácsonykor így is öt szabadnapunk lesz zsinórban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!