Hirdetés

2024.08.30. 09:10

Tippek a tökéletes gyertya égetéséhez

A gyártók tanulmányai alapján a gyertyák 90%-át nők vásárolják. Nem számít, hogy milyen típusú gyertyát vásárol, jó eséllyel van legalább egy edénygyertya, oszlopgyertya, kúpgyertya vagy teafény az otthonában.

PR cikk

Forrás: elements.envato.com

VÁGJA LE A KANÓCOT 

Mindig, ismétlem, mindig vágja le a kanócot, mielőtt meggyújtja az illatos gyertyát. Ha a kanóc túl magasra nő, a láng is túl magasra nő, és fekete égésnyomokat hagy az üvegen, még a szója gyertyák esetében is. Ha a láng fizikailag hozzáér egy üvegedényhez, az üveg megrepedhet. Repedt üveg + forró folyékony viasz = takarítás.

HASZNOS TIPP

Ha az illatgyertyák viasza ráfolyt a szövetre, papírtörlővel és vasalóval is eltávolítható. Helyezzen egy papírtörlőt a kiömlött anyag fölé és alá, hogy felszívja a viaszt; különben a viasz a vasalódeszkára ázik, amely átviszi a következő vasalandó tárgyra. Miután 30 másodpercig vasalt, emelje fel a papírtörlőt, hogy megnézze, mennyi viaszt szívott fel: helyezze át a papírtörlőt egy új helyre, és folytassa, amíg a papír már nem szívja fel a viaszt a szövetből, ez azt jelenti, hogy annyi viaszt szívott fel, amennyit ezzel a módszerrel fel lehet. (Biztonsági tipp: ne hagyja a vasalót a viasszal átitatott papírtörlőn, nevetségesen gyúlékony.)

ELÉG SOKÁIG ÉGJEN

Eloltás előtt győződjön meg róla, hogy a gyertya teljesen végigcsavarodik a tetején. Ha nem, akkor alagútosodást és viaszpazarlást okozhat a gyertya belső széle körül. Oszlopgyertyák esetében ügyeljen arra, hogy minden hüvelyk átmérőjű gyertyát legalább egy órán át égessen.

Mellékesen megjegyezzük, hogy a túl kicsi kanócméret is okozhat alagútképződést. Ha a kanóc átmérője nem elég nagy a gyertya átmérőjéhez (vagy a gyertya égetendő területéhez, ha több kanóc van), akkor a gyertya belső széle körül viaszpazarlás marad.

Forrás: elements.envato.com

A BIZTONSÁG ELSŐ

Végül, de nem utolsósorban, legyen biztonságos. A gyertyákat mindig jól szellőző helyiségben égesse el. Ne helyezzen égő gyertyákat ablakdíszek és más olyan tárgyak közelébe, amelyek meggyulladhatnak. Minden égő gyertyát tartson távol a gyermekektől és a háziállatoktól. Soha ne hagyjon égő gyertyát felügyelet nélkül.

A nagyobb biztonság és a lakberendezési tárgyak védelme érdekében helyezze a gyertyákat alátétekre vagy tányérokra, illetve lámpásokba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában