Hirdetés

2024.07.23. 10:39

Elhelyezkedési lehetőségek egészségügyi munkakörökben Mezőkövesden és környékén

Az egészségügyi területeken jártas szakemberek a munkaerőpiac keresett szereplői, akik előtt számos lehetőség adódhat az elhelyezkedésre, akár Mezőkövesden és környékén is. Mutatjuk, hogy a régió álláspiacát fürkészve, melyek azok a pozíciók, amikkel meglehetősen gyakran találkozhatsz álláskeresőként!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Gyógyszertári asszisztens

A gyógyszertári asszisztensi pozíciók Mezőkövesden gyakori egészségügyi állások. Elérhetőségükre Mezőkövesden és környékén is volt már precedens, egyebek mellett például a régió álláspiacával foglalkozó mezokovesdallas.hu kínálatában is szerepelt már.

A gyógyszertári asszisztensek széleskörű feladatokért felelnek a gyógyszertárakban tevékenykedve, ami alatt értendő többek között a készletek kezelése, a tanácsadás a páciensek részére, valamint a gyógyszerek kiadása és a fizettetés. Az asszisztensek továbbá egyszerűbb gyógyszerkészítési műveletekben is részt vesznek, ide értve kenőcsök, krémek és oldatok készítését.

A munkájuk során kiemelt jelentőséggel bír a páciensekkel való kommunikáció és az ő tájékoztatásuk, vagyis a gyógyszertári asszisztensi végzettség és a megfelelő szakmai ismeretek mellett kiváló kommunikációs kvalitásokra, empátiára és felelősségtudatra is szükség van a munkakörben történő helytálláshoz.

Gyógymasszőr

Gyógymasszőröket egyebek mellett kórházakban, wellness központokban, rehabilitációs intézményeknél és sportegyesületeknél is foglalkoztatnak, vagyis valóban számos lehetőség adódhat előttük az elhelyezkedésre.

Feladataikat és az alkalmazott masszázstechnikákat ily módon jelentősen meghatározza a munkakörnyezet, amelyben tevékenykednek. Általánosságban ugyanakkor az egészségügyi állapotfelmérés, a masszázsterápiák alkalmazása, a páciensek részére történő tanácsadás, továbbá a más egészségügyi szakemberekkel, például orvosokkal való konzultáció is a felelősségi körük részét képezi.

A pozíció betöltéshez természetesen valamennyi esetben szakirányú gyógymasszőri végzettségre van szükség, ami mellett az idegennyelv-tudás (főként angol/német), a támogató hozzáállás és az ügyfélorientált attitűd is megkerülhetetlen kritérium lehet.

Egészségügyi recepciós

Az egészségügyi intézmények rendszerint recepciósokat is alkalmaznak, akik kapcsolattartói és adminisztrációs feladatokat egyaránt ellátnak. Felelősségük, hogy fogadják és üdvözöljék a pácienseket, segítsék őket a megfelelő orvos és rendelő megtalálásában. Kezelik továbbá az időpontfoglalásokat, illetve az ehhez kapcsolódóan esetlegesen felmerülő módosításokat.

Adminisztratív feladatik egyik megkerülhetetlen része a páciensek adatainak rögzítése és ehhez kapcsolódó nyilvántartások vezetése. Gyakran szervezői teendőik is akadnak, amelynek részeként segítik az orvosi személyzetet és egyéb egészségügyi dolgozókat a feladatok ütemezésében.

A munkakör kapcsán gyakran nem elvárás az egészségügyi végzettség megléte, ugyanakkor kétségkívül előnyt jelent. Az érettségi, az alapvető számítógépes ismeretek, a kiváló kommunikáció és szervezőképesség viszont valamennyi esetben fontos feltétel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában