Olimpia 2024

2024.08.01. 22:31

Beállította a legjobb olimpiai szereplést a váltóval Pádár Nikolett és Ugrai Panna

A női 4×200 méteres gyorsváltó 2016-ban elért legjobb eredményét állította be Párizsban a magyar csapat, amelynek tagja volt Pádár Nikolett és Ugrai Panna is.

Hatodik a 4x200 méteres női gyorsváltó Ugrai Pannával és Pádár Nikolettel (jobbra).

Fotó: Kovács Tamás

A második legjobb idővel kvalifikált a döntőbe a 4×200 méteres női gyorsváltó a párizsi olimpián, a csütörtöki versenynap zárószámaként jöhetett a döntő a magyar csapat, így Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) és Ugrai Panna számára. Több nemzet, így Ausztrália, az Egyesült Államok, Kanada és Kína is cserélt a délelőtthöz képest, és igazi szupersztárokat vetettek be az esti döntőben, a magyar csapat összeállításában nem volt váltás.

női 4×200 méteres gyorsváltó
Hatodik lett a női gyorsváltó a döntőben. 
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Pádár Nikolett volt ezúttal is az első ember, aki a 200 méter gyorson Párizsban olimpiai bajnok ausztrál, Mollie O'Callaghan mellett úszott, a szegedi úszó pedig egy kiváló teljesítménnyel egy új egyéni csúcsot úszott (1:56.14), és a hatodik helyen adta át a váltót.

Ábrahám Minna következett, aki a második százon előzni tudott, és az ötödik helyen adta át a váltást Késely Ajnának, majd jött a befejező ember, Ugrai Panna, aki hatodik helyen vette át a csapatot. Panna végül megtartotta ezt a helyet, így beállították a 2016-os, riói eredményt, amikor szintén hatodik lett a magyar csapat.

Elég nehéz volt felállni a vasárnap történtekből, de a mai nap fantasztikus volt. Mindenkire nagyon büszke vagyok, olimpiai hatodikak vagyunk, nagyon köszönjük mindenkinek, aki szurkolt nekünk! – nyilatkozta a futamot követően az M4 Sportnak Pádár Nikolett.

Ez egy nagyon jó év volt számomra, áttörésnek is mondanám. Nem is beszélnék az úszásról, köszönetet szeretnék mondani az edzőmnek, Máté Hunornak! Mi vagyunk a reflektorfényben, de nem sokszor esik szó azokról, akik a háttérben dolgoznak. Köszönöm a mindszentieknek, a vásárhelyieknek, ez egy közös munka, nem csak a mi érdemünk, ez nagyon sok ember érdeme! – összegzett Ugrai Panna.

Női 4x200 m gyorsváltó, olimpiai bajnok: Ausztrália (Mollie O'Callaghan, Lani Pallister, Brianna Throssell, Ariarne Titmus) 7:38.08 perc. 2. Egyesült Államok (Claire Weinstein, Paige Madden, Katie Ledecky, Erin Gemmel) 7:40.86. 3. Kína (Jang Jün-hszüan, Li Ping-zsie, Ko Csu-dung, Liu Ja-hszin) 7:42.34  ...6. MAGYARORSZÁG (Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna) 7:50.52

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!