Makó és környéke

2007.07.16. 16:19

Fürdőrekord született Makón

Makó - Soha annyi látogató nem volt még a makói fürdőben, mint a hét végén vasárnap estig: közel négyezer vendég vett részt a kétnapos fürdőfesztiválon. Az érdeklődők között egyre több a külföldi – a kedvükért hamarosan kétnyelvű lesz a hangosbemondó.

Nemcsak a jó idő, hanem a programok is ideálisak voltak ahhoz, hogy jól érezze magát a vendégsereg a makói fürdőfesztiválon, amely vasárnap késő estig tartott, és mint tegnap kiderült: rekordszámú, közel négyezer látogatót vonzott. Mi több, nemcsak itthonról, de romániai területekről is érkeztek érdeklődők.

Többnyelvű hangosbemondó

A hétvégi rekordlétszám is azt mutatja, hogy a tizenegy medencés fürdő egyre népszerűbb határon innen és túl. Hamarosan több nyelven szól a tájékoztatás a hangosbemondón keresztül, és a külföldi vendégeknek szóló reklámkampány is kezdetét veszi. A városházán egyébként készül a fürdő fejlesztési koncepciója. A 3,5 milliárdos beruházással valódi idegenforgalmi és turisztikai nevezetesség lehet a Makói Termál- és Gyógyfürdő.

A fesztiválon idén a kulturális mellett sportprogramok is voltak – lehetett például vízidzsoggingozni vagy röplabdázni. [namelink name="Kovács Gábor"] sportreferens és Kaszab Zsolt személyi tréner az utóbbit választotta. Zsolt egyébként egy jó tanáccsal is szolgált: ha fürdőzni megyünk, érdemes folyamatosan ásványvízzel pótolnunk az elveszett folyadékot, és háromóránként együnk. Benke István barátjával érkezett a fesztiválra Apátfalváról, ő a dinnyeúsztatást és az aerobikbemutatót élvezte a legjobban.

De nemcsak sportolni, lazítani is lehetett. Például a medenceparton, ahogy azt a szegedi lemezlovas, DJ Dusan tette. Elmondta, hogy sűrűn átjár a barátaival Makóra kikapcsolódni. A műsort szervezők egyikétől, Barta Nikolettától megtudtuk: a felnőtteknél a legnépszerűbb a dinnyeúsztatás volt, a gyerekek pedig a vízidilit imádták. Itt egyébként ideális a környezet, az emberek nagyon élvezték a játékokat, és elég bevállalósak voltak.

– Öröm ilyenkor fürdővezetőnek lenni, mert jó az idő, jól szórakoznak az emberek, és ilyen sokan még nem voltak az elmúlt tizenöt évben nálunk. Nagyon örülök ennek a nyárnak és a fesztiválnak. Mind a két pénztárnál állt a sor, és alig volt hely – összegezte lapunknak a rendezvényt Pőcze Lászlóné igazgató.

Major Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!