Szeged és környéke

2015.12.21. 22:22

Négylábúak - Lajosnak mogyoró, Kikinek gumijáték

Akár tízezer forintot is elkölthet egy család a házi kedvencek karácsonyára, ha sok van belőlük. Új fekhelyet ugyan nem minden kutyának hoz a Jézuska, de jutalomfalatot szinte minden házi kedvenc kap.

Tombácz Róbert

– Lajos mogyorót kap, a három yorkie-nak meg lehet, hogy beszerzünk egy új fekhelyet, mert a rattankosarat már szétrágták – beszélt speciális karácsonyi bevásárlólistájáról Jámbor Emma, aki kislányaival érkezett tegnap a szegedi Fressnapf áruházba. Mint kiderült, az újszegedi család háztartásához még két perzsa macska és egy nyúl is tartozik – és Lajos sem a szomszéd, hanem a velük élő papagáj. A kutyaplédeknél is elidőzött Amanda, Petra és édesanyjuk, akik elárulták: a teljes állatsereglet kap karácsonyi ajándékot, összesen nagyjából tízezer forint értékben költenek ilyenkor a házi kedvencekre. – Van, hogy karácsonyra időzítjük az egyébként is szükséges beszerzéseket, de valami különleges jutalomfalatot is biztosan kapnak – mondta el az anyuka.

Amanda és Petra maga is kipróbálta az egyik, négylábúaknak szánt fekhelyet. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA



Finomságokat kap Tóthné Vékony Tímea és Tóth Dömötör négy szőrös háziállata is, de Gömbi, Cherry, Mazsola és Füge inkább a szárított almára és banáncsipszre buknak – lévén csincsillák. Nem olcsó a karácsonyi ajándék: dobozonként ezer forintba kerül a nasi, amihez csak kiegészítő az iszonyú mennyiségű alom, ami bele sem fért a pár kosárába. Egy másik vevő közben egy óriási füstölt velőscsontot tett a futószalagra, de akadt olyan is, aki bezacskózott szárított kukacokat vagy egy köteg gabonát vitt karácsonyra a házi kedvencnek. A széles választékban pár száztól akár tízezer forintig lehet találni ajándéknak valót, a kutyaesőkabáttól a macskajátékon át a jutalomfalatokig.  


– Szokott magának is választani, de azért nem lehet mindig mindent megvenni neki, amit akar – beszélt westie-jéről Medics Eszter, miközben Kiki kíváncsian nézelődött a polcok között. A tizenkét éves négylábú minden karácsonyra kap ajándékot, de mivel idős kutya, csak néhány napig tart az érdeklődése egy-egy új csipogós kutyajáték vagy labda iránt.

Különleges menü és fogkefe – A karácsonyi menüje lesz különleges, mert marhahúst kap majd, de mással nem lepem meg – árulta el 11 éves kutyájáról Borsos Bea. A Szegedi Nemzeti Színház színművésze úgy tartja, az együtt töltött idő fontosabb, mint egy-egy ajándék, és idén karácsonykor erre több lehetősége lesz, mint máskor. Ancsin Gábor,  a MOL-Pick Szeged válogatott játékosa legszívesebben virgácsot adna két argentin dogjának, akik szétszedtek már egy ülőgarnitúrát is, de persze nem bírja ki, hogy ne kényeztesse őket karácsonykor. Ők idén fogerősítő, fogfehérít „csontot" kapnak.

Borítókép: Jön még kutyára dér. Medics Eszter télikabátot is próbált Kikire: ha igazán hideg van, enélkül fázna az utcán.  Fotó: Schmidt Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!