Szeged és környéke

2007.10.26. 00:01

Tizenkét támogatott kutatócsoport

Szeged - Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, Pléh Csaba, az SZTE korábbi oktatója tegnap tizenkét természet- és bölcsészettudományi kutatócsoport támogatásáról írt alá szerződést.

Az akadémikus rámutatott: a támogatott kutatócsoportok a fajlagos mutatókat tekintve a magyar tudományos élet legproduktívabb szegmensét jelentik.

Megtudtuk: a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közeljövőben megjelenő pályázatai, valamint az EU keretprogramja további lehetőségeket teremtenek az egyetemi intézetek fejlesztésére. Az ötéves támogatási ciklusra a nemzetközileg is kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó csoportokat választották ki.

Idei Miklós, az MTA Támogatott Kutatóhelyek Irodájának igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a támogatott kutatócsoportok vezetői az egyetemek tanszékvezetői, tanszékvezető-helyettesei, a csoportban dolgozó kutatók és asszisztensek pedig az MTA alkalmazottai. A munka során az akadémia fedezi a munkatársak bérét, míg az egyetem befogadja a kutatócsoportot és biztosítja a működésükhöz szükséges infrastruktúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!