Helyi közélet

2020.04.21. 11:39

Agrárium: változik az összeírás menete

A Központi Statisztikai Hivatal teljes körű mezőgazdasági összeírásba kezd „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

delmagyar.hu

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse az agrárium szerkezeti változásait, és hiteles adatokkal szolgáljon a szaktárca, az Európai Unió és a gazdálkodók részére. A járványügyi veszélyhelyzetben a KSH összeírásait találkozásmentes csatornákra vezeti át, így az online kitöltést június 1-e és 30-a, az adatfelvétel összeírási feladatait október 1-e és december 15-e közötti időszakokra módosította. A gazdasági szervezeteknek a többi adatszolgáltatásukhoz hasonlóan a KSH Elektra rendszerében kell a kérdőívet kitölteni, a kiemelt egyéni gazdaságok is kizárólag webes felületen tehetik ezt meg.

A „sima” egyéni gazdálkodóknak is van lehetőségük az adatok elektronikus felvitelére, és ehhez kérhetik a falugazdászok telefonos segítségét. Akik élnek a lehetőséggel, azokat októbertől az összeírók tabletekkel már nem keresik fel, hogy személyesen kikérdezzék őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában