Kék hírek

2020.09.13. 08:35

34 határsértőt és egy embercsempészt fogtak szombaton

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből.

delmagyar.hu

Csongrád-Csanád megyében 34 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. szeptember 12-én 0 óra és 24 óra között három esetben, összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, líbiai, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csanádpalota autópálya határátkelőhely területén a magyar és a román rendőrök két külföldi férfit fogtak el tegnap hajnalban. A migránsok közül az egyik algériai, a másik pedig líbiai állampolgárnak vallotta magát. A határsértők sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az esetben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A magyar és a román rendőrök továbbá 22 óra 45 perckor a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen egy német honosságú terepjáró ellenőrzése során, annak zárt platójában három személyt találtak megbújva. A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A szír állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány nyolc esetben, összesen 19 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában