Joó Erzsébet és Nagy István a Gizella-díjas

Címkék#díj

Az elismerést, mellyel emlékplakett, kőnyomatos oklevél és 1 millió forint jutalom jár, augusztus 20-án gálaműsor keretében adják át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

I.P.

– Tavalyhoz hasonlóan idén is ketten vehetik át a Boldog Gizella-díjat, Draskovitsné Joó Erzsébet, a Csongrád Megyei Hírlap és a Délvilág volt újságírója és Nagy István háziorvos – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Kószó Péter, az alapító Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az elismerést, mellyel emlékplakett, kőnyomatos oklevél és 1 millió forint jutalom jár, augusztus 20-án gálaműsor keretében adják át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.


A díjat olyan köztiszteletben álló személyek kaphatják meg, akik példamutató, polgári értékrendet mutató gondolkodással, vagy hosszú időn át folytatott munkássággal kimagasló érdemeket szereztek Hódmezővásárhelynek és megbecsülést érdemeltek ki a közösségtől.


– A díj és a kezdeményezés idén talán még nagyobb jelentőséggel bír Vásárhelyen, ahol az elmúlt időszak politikai acsarkodásai, gyűlöletbeszédei a helyi polgárok mindennapjainak részévé váltak. Megosztottságot idézett elő és több baráti, sőt családi kapcsolatot mérgezett meg – hangsúlyozta Kószó Péter.


Hozzátette: a megosztottságot is szerették volna csökkenteni ezzel az elismeréssel, melyre bárki, bárkit jelölhet. Idén több tucat név került képbe a javaslatokkal, olyanoké, akik minden vásárhelyinek példaképei lehetnek.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!